Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Topolšici z avtom v kozolec in v smrt

Deli na:
Pri Topolšici z avtom v kozolec in v smrt

Foto: Bobo

V prometni nesreči, ki se je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zgodila v nedeljo malo pred 22. uro v naselju Topolšica v občini Velenje, je umrla ena oseba, tri pa so poškodovane. Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje, so poškodovane prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Voznik osebnega vozila je po navedbah Policijske uprave (PU) Celje okoli 21.50 zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s ceste in se zaletel v kozolec. Posredovali so velenjski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali okolico, s tehničnim posegom rešili poškodovane iz vozila ter nudili pomoč reševalcem pri zdravniški oskrbi.

Voznik je najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celoten del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. 38-letni voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja nesreče.

Ker se je kozolec podrl na vozišče, je cesta Topolšica-Lom do sanacije zaprta, je še zapisano na spletnih straneh centra za obveščanje.

Po podatkih PU Celje gre za deseto letošnjo smrtno žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. V enakem obdobju lani je na tem območju v prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi.