cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pretepel dekle in pijan bežal pred policisti

Deli na:
Pretepel dekle in pijan bežal pred policisti

Foto: Bobo

Črnomaljski policisti so v noči na soboto obravnavali 22-letnika, ki si je s številnimi kršitvami prislužil obdolžilni predlog, s katerim mu grozi 2820 evrov globe, prepoved približevanja in ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Mladenič je med drugim pretepel nekdanje dekle ter vozil pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so tisti večer dobili obvestilo, da je 22-letnik pretepel in poškodoval nekdanje dekle ter se odpeljal z osebnim avtomobilom. Izsledili so ga v Črnomlju in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar voznik sprva njihovih znakov ni upošteval. Nadaljeval je z vožnjo in storil več kršitev cestnoprometnih predpisov.

Policisti so ga vendarle uspeli ustaviti in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola.

Zaradi nasilja nad nekdanjo partnerko so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Ker so sumili, da bi lahko ogrozil njeno življenje, varnost in svobodo, pa so mu izrekli prepoved približevanja in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o voznikih določata, da se za omenjene prekrške voznik kaznuje z globo 2820 evrov.