Revija Reporter
Slovenija

Prepir nekdanjih sošolcev: partnerki Aleša Zalarja je umrla mama, Hojs ga je obtožil, da politizira njeno smrt

M. M.
6 4.900

31. mar. 2021 20:15 Osveženo: 20:18 / 31. 3. 2021

Deli na:

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Bobo

Nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar je na Twitterju napisal, da je njegovi partnerki umrla mama, a da sam zdaj, ko ga potrebuje, ne more k njej v sosednjo državo. Notranji minister Aleš Hojs mu je odpisal, da državo lahko zapusti in ga obtožil, da v težkih trenutkih politizira.

»Pred 1 uro je moji partnerki umrla mama. Če kdaj, me potrebuje sedaj a ne smem v sosednjo državo. Torej, mi ne preostane drugega kot da kršim predpis, plačam globo in vložim še ustavno pritožbo,« je tvitnil Zalar, čigar partnerka, nekdanja avstrijska pravosodna ministrica Claudia Bandion Ortner, živi v Avstriji.

»Ker, kot pišeš, je zadeva urgentna, lahko državo zapustiš kot izjema, ki jo zapušča zaradi odprave neposredne nevarnosti za zdravje – opisano stanje nedvoumno je nevarnost za njeno zdravje. Škoda ker zadevo, tudi v tako težkih trenutkih, politiziraš. Policija dela po zakonu in ima srce,« mu je na Twitterju hitro odgovoril Hojs.

»Dragi sošolec. To, da si prizadevam zaščititi pravico do mojega družinskega življenja zato, ker ste v vladi prezrli  to pravico vsakogar, ki živi v čezmejni družinski skupnosti, ni politizacija ampak samo pravno sredstvo, ki mi ga zagotavlja ustava. Politično nisem več aktiven,« je bil odziv Zalarja.

Aleš Zalar

Primož Lavre

X