stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Premierja Roberta Goloba naj bi v kratkem zapustil še en državni sekretar

Deli na:
Premierja Roberta Goloba naj bi v kratkem zapustil še en državni sekretar

Igor Mally (drugi z desne) bo prevzel stalno predstavništvo pri EU v Bruslju - Foto: Sašo Radej

Odhodov iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba še ni konec. Kmalu naj bi se poslovil tudi državni sekretar Igor Mally, pristojen za evropske zadeve, ki naj bi v skladu z dogovorom s premierjem prevzel stalno predstavništvo pri EU v Bruslju.

Tam naj bi nasledil veleposlanika Iztoka Jarca, ki je bil za stalnega predstavnika pri EU v Bruslju imenovan leta 2019, po izteku funkcije pa so mu mandat podaljšali do imenovanja novega veleposlanika.

Drugo pomembno funkcijo, stalno predstavništvo pri Natu v Bruslju, pa je že prevzel veleposlanik Andrej Benedejčič, ki je bil pred tem prav tako državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, sicer pristojen za nacionalno in mednarodno varnost.

Njegov položaj v kabinetu predsednika vlade je prevzel Vojko Volk, prav tako dolgoletni veleposlanik, ki je kot državni sekretar že zadolžen za področje mednarodne politike. Ali bo po Mallyjevem odhodu pokrival tudi evropske zadeve, ni znano, po drugi strani pa se Volk omenja kot morebitni kandidat za evropskega komisarja iz Slovenije.

Za veleposlanico odhaja tudi državna sekretarka Melita Župevc, ki se iz kabineta predsednika vlade seli na Dunaj, kot državna sekretarka je bila zadolžena za strateško komuniciranje. Poleg nje se iz kabineta poslavljajo še državna sekretarka za kulturo Kaja Širok, državna sekretarka za gospodarski razvoj Saša Leban, kot vodja kabineta se je poslovila Petra Škofic, prvi pa je premierja zapustil Anton Grizold, zadolžen za obrambno in varnostno politiko, ki se je oktobra lani upokojil.