ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Svet24.si

Igralka Mojca Fatur premagala bolezen, ki velja za...

nagec rakovnik pix Reporter.si

Neverjeten prizor v Ljubljani: popolnoma gol ...

testiranje koronavirus metelkova bobo5 Svet24.si

Kmalu 1000 bolnikov, ki bodo nujno potrebovali ...

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

novak-đoković Odkrito.si

Je Đoković uročen?

escape1 Njena.si

Za Covidom zbolel še en znani Slovenec

Slovenija

Premier Janez Janša z maskami terorizira dvanajstletne otroke v šolah, hkrati pa brani šolsko ministrico, ki na gala prireditvi ni nosila maske!

Deli na:
Premier Janez Janša z maskami terorizira dvanajstletne otroke v šolah, hkrati pa brani šolsko ministrico, ki na gala prireditvi ni nosila maske!

Prizori z včerajšnje prireditve OKS ne dajejo dobrega zgleda. - Foto: Twitter

Nedavna gala prireditev Olimpijskega komiteja, na katerem udeleženci v zaprtem prostoru niso nosili mask, razkriva ves absurd odloka, ki ga je Janševa vlada sprejela prejšnji teden.

V skladu z njim morajo otroci v šolah od sedmega razreda dalje in dijaki v srednjih šolah med poukom nositi maske. Ko pa v šolske klopi dobijo malico, si jih lahko snamejo, saj sicer ne morejo jesti, čeprav se lahko tudi takrat okužijo med sabo. Podobno so lahko brez maske tudi med telovadbo, ko virusi prav tako ne počivajo.

Po drugi strani smo lahko videli, kako so na gala prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, ki se ga je udeležila tudi šolska ministrica Simona Kustec, udeleženci ob prihodu v dvorano (torej zaprti prostor) sneli maske, se usedli drug poleg drugega in bili brez maske, tudi ko niso večerjali.

Za elito skupaj z ministrico, ki je članica vlade, ki je sprejela odlok, po katerem od otrok zahtevajo, da med poukom nosijo maske, ta pravila torej ne veljajo. Predsednik vlade Janez Janša se zato spreneveda, ko odgovornost za ta spodrsljaj prelaga na organizatorje, saj so vsi udeleženci vključno z ministrico odrasle osebe, ki bi morali celo bolje kot otroci poznati določila odloka.

Foto: Profimedia - Otroci v šolah od sedmega razreda dalje in dijaki v srednjih šolah morajo med poukom nositi maske.

Še posebej to velja za ministrico Simono Kustec, ki bi bila kot profesorica dolžna opozoriti kolege v vladi pred sprejetjem absurdnega odloka, da je nevarnost okužbe učencev in dijakov enako velika tako med poukom kot med malico in telovadbo. Na to vlado vseskozi opozarja tudi šolski sindikat, vendar je to podobno, kot če bi nekaj dopovedovali steni.

Tako morajo maske po nekaj ur skupaj nositi že otroci, ki še niti niso dopolnili dvanajst let. Isti otroci se družijo med sabo ne le med malico, ko jim ni treba nositi mask, ampak zunaj šole, ko nihče ne more preverjati, ali se držijo več kot dvometrske medsebojne razdalje.

Hkrati pa smo lahko na posnetkih videli, da razdalja med udeleženci že omenjene gala prireditve ni bila več kot dva metra, saj so ob mizah sedeli drug ob drugem. Gre za ljudi, ki so se srečali ob priložnosti, medtem ko se otroci in dijaki v svojih šolskih učilnicah srečujejo vsak dan.

Verjetnost za širjenje okužbe med udeleženci neke prireditve je bistveno večja kot med učenci. Sploh, ker se je le nekaj dni pozneje izkazalo, da je eden od uslužbencev Olimpijskega komiteja okužen s koronavirusom, ki pa ga sicer ni bilo na omenjeni prireditvi.

Zato bi morali od vlade zahtevati ne le odstop ministrice Kustečeve in globo za vse udeležence gala prireditve, ker niso nosili mask, ampak tudi odpravo spornega odloka, po katerem morajo otroci nositi maske v učilnicah, saj za to ni nobenega razumnega razloga. Učitelji in profesorji pa naj nemudoma prenehajo izvrševati absurdna pravila, ki se jih ne držijo niti tisti, ki so jih sprejeli.

Loading...