Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsedniku Rdečega križa 20 tisoč evrov honorarja za svetovanje Milojki Kolar Celarc

Deli na:
Predsedniku Rdečega križa 20 tisoč evrov honorarja za svetovanje Milojki Kolar Celarc

Dušan Keber naj bi po pogodbi z ministrstvom za zdravje do konca leta opravil 570 svetovalnih ur in zaslužil malo manj kot 20.000 evrov.

Svetovanje nekdanjega ministra za zdravstvo Dušna Kebra sedanji ministrici Milojki Kolar Celarc bo neto davkoplačevalce stalo nekaj manj kot 20.000 evrov. »Dušan Keber ima od 24. marca sklenjeno podjemno pogodbo do 31. decembra. Gospod Keber je v skladu s podjemno pogodbo plačan na uro. Urna postavka znaša 35 EUR bruto,« so povedali na ministrstvu za zdravje.

Keber, ki je glasen zagovornik državnega zdravstva in si je dopolnilno zdravstveno zavarovanje prizadeval ukiniti že med letoma 2000 in 2004, ko je bil minister, od spomladi svetuje ministrici Kolar Celarčevi. Sklenil je podjemno pogodbo, v kateri je zapisano, da bo za ministrstvo do konca leta opravil 570 ur. Če urna postavka znaša 35 evrov, to pomeni, da mu bo vsak mesec v žep kapnilo nekaj več kot 2200 evrov oziroma natančno 19.950 evrov do konca leta.

Seveda je zgolj naključje, da se ta vsota presenetljivo natančno ujema z mejo, do katere ni potrebno objaviti javnega razpisa. Po zakonu o javnem naročanju je mejna vrednost za storitve, ki se šteje za minorno naročilo, 20.000 evrov. Zato Kolar Celarčevi za svetovanje 70-letnega upokojenca in predsednika Rdečega križa Slovenije ni bilo treba objaviti javnega naročila.

Foto: Arhiv Svet24 - Vodstvo Rdečega križa je Kebra povabilo, naj kandidira za predsednika

Hkrati je očitno, da kot predsednik humanitarne organizacije nima toliko dela, da ne bi našel časa za precej dobro plačano svetovanje, ki bo v slogu, kot je zapisano v njegovi predstavitvi: »V zadnjih letih se v svojih člankih vse bolj posveča problematiki socialne neenakosti in izključenosti ter nujnosti večje solidarnosti in socialne povezanosti. Znano je njegovo več kot desetletno prizadevanje za opustitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki je znatno zmanjšalo solidarnost na področju javnega zdravstva.«

Kebra torej prisilno (z davki) plačujejo neto davkoplačevalci, hkrati se zavzema, da taisti davkoplačevalci ne smejo prostovoljno razpolagati s svojim denarjem in plačevati premije zavarovalnicam. Ampak on že ve, kaj dela. Več bo država na silo pobrala državljanom, več denarja bo za tipičnega parazita na državnih jaslih.