900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednik Pahor v strganih kavbojkah telovadi: kaj pa rdeče-beli trak, ki kaže na prepoved? (FOTO)

Deli na:
Predsednik Pahor v strganih kavbojkah telovadi: kaj pa rdeče-beli trak, ki kaže na prepoved? (FOTO)

Foto: Instagram

»Quod licet iovi, non licet bovi«, so rekli stari Rimljani , kar v prevodu pomeni: Kar je dovoljeno bogu, ni dovoljeno volu. Borut Pahor, predsednik vseh Slovenk in Slovencev, kot se rad imenuje se, kot kaže, nima za vola ampak, …

Vsi vemo, da v državi veljajo stroga pravila glede gibanja. Tudi otroci so prikrajšani za igranje na sicer številnih igriščih. Kdor ima otroke lahko potrdi, da so razne gugalnice in zunanja orodja ograjena vsaj z rdeče belim trakom, ki kaže na prepoved, če niso za ograjo in zaklenjena.

Predsednik je na Instagramu (kakopak) njemu ljubem družabnem omrežju objavil fotografijo sebe, kako se gunca na gimnastičnem orodju, krogih nekega zunanjega igrišča, kjer v ozadju dobro vidimo rdeče beli trak ki omejuje gibanje. Če sklepamo po podobnem igrišču s podobnimi zunanjimi orodji za Plečnikovim stadionom, ob dvorani, kjer trenirajo Sokoli, trak pomeni, da se orodij ne sme uporabljati.

Postavlja se vprašanje ali se je Pahor poistovetil s tistimi državljani, ki priporočil ne spoštujejo in je tudi s tem dokazal, da je predsednik vseh Slovenk in Slovencev, kot se rad imenuje ali pa se je zaradi položaja dvignil nad tiste, ki morajo spoštovati voljo in zakone in priporočila oblastnikov in zanj velja pregovor iz uvoda. Odgovora sicer nimamo, a vemo, da je decembra med službenim časom postavljal snežaka, kar si denimo policisti ali zdravniki in še kdo zaposlen v javnem sektorju težko privošči, da tistih, ki polagajo parkete ali belijo stanovanja da zaposlenih v tovarnah sploh ne omenjamo.


Zanimivo bi bilo dobiti odgovore policistov, če bi denimo ujeli »navadnega državljana« na orodju igrišča, kjer trak jasno kaže, da je guncanje in zadrževanje prepovedano. Ali pa delodajalca, ki bi mu eden od zaposlenih vodovodarjev skočil narediti snežaka, ko bi moral montirati sifon.

Ob vsem napisanem pa po vejmo še to, da je predsednika delanje vaj izmučilo. Ob fotografiji je namreč zapisal: »Včeraj sem med sprehodom malo preveril svoje moči, pa me še danes vse boli.« Telovadbo si je privoščil med vikendom.

Komentarji pod fotografijo niso bili najbolj prizanesljivi. Predsednika so opozorili, da so igrala fotografiji zaprta s trakovi civilne zaščite, pa še kaj manj prijaznega so mu povedali. In da ima strgane hlače, so še opazili in ga jasno zbadali še zaradi tega.