GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predporodne muke koruzne koalicije

Deli na:
Predporodne muke koruzne koalicije

Predporodne muke koruzne koalicije: zakaj koalicija pod vodstvom Janeza Janše še zdaleč ni sestavljena - Foto: Primož Lavre

Prihodnji petek se bo iztekel rok, do katerega mora predsednik republike imenovati novega mandatarja za sestavo vlade, sicer se bodo začeli postopki za predčasne volitve.

Prejšnji teden je pred novinarje precej optimistično razpoložen stopil tudi prvak SDS Janez Janša, ki vodi pogovore o novi vladi, a iz krogov blizu njegovih sogovornikov je slišati, da so zadeve še precej daleč od tega, da bi bila koalicija že sestavljena. 

Poleg tega se še vedno ne ve, koliko glasov poslancev SMC lahko sploh zagotovi njihov predsednik Zdravko Počivalšek. Pišemo, kateri poslanci bi lahko glasovali proti Janševemu mandatarstvu. Kaj je rekel koalicijskim partnerjem.

Razkrivamo tudi vsebino pogovorov med Zdravkom Počivalškom, Markom Bandellijem in Francem Kramarjem. Bodo prestopili v SMC in zakaj jih je Počivalšek sploh poklical.

Desus je Janši postavil zasoljen račun za vstop v koalicijo. Pišemo, kdo si najbolj zavzema za vstop in kdo mu nasprotuje, katere resorje jim obljublja Janša.

Foto: Bobo - Pred volitvami 2018 je prišel Janeza Janšo podpret madžarski premier Viktor Orban, vzornik evropske skrajne desnice.

Kaj Janši najbolj zamerijo v NSI in kaj jim sploh ponuja. Kako je z uresničitvijo ustavne odločbe o financiranju zasebnih osnovnih šol, ki jo je NSI obljubila Šarčeva koalicija.

Ali si je Zmago Jelinčič premislil in bo Janšo vseeno podprl? V katerem primeru bo sploh dobil podporo vseh koalicijskih partnerjev. Kaj se je zgodilo z osnutkom koalicijske pogodbe.

Kako je SDS prehodila pot od socialdemokracije do skrajnega desnega roba Evropske ljudske stranke: kdo jo je prišel podpreti pred volitvami leta 2011 in kdo pred volitvami 2018.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Foto: Profimedia - Naslovnica 07 2020