zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predobravnavni narok za Jankovića in soobtožene v zadevi Niš preklican

Deli na:
Predobravnavni narok za Jankovića in soobtožene v zadevi Niš preklican

Foto: Bobo

Za danes na ljubljanskem okrožnem sodišču napovedani predobravnavni narok za ljubljanskega župana Zorana Jankovića in soobtožene v zadevi Niš je preklican, je razvidno iz objav na spletni strani sodišča. Preklican je bil zaradi dopolnitve izvedenskega mnenja, ponovni narok pa bo predvidoma razpisan v treh tednih, so STA pojasnili na sodišču.

Na Ljubljanskem okrožnem sodišču bi danes znova moral potekati predobravnavni narok za ljubljanskega župana Zorana Jankovića in soobtožene v zadevi Niš. Prvi predobravnavni narok je odpadel zaradi odsotnosti prvoobtoženega Mitje Marinška. Prejšnjega naroka se poleg Marinška, nekdanjega Jankovićevega sodelavca, ni udeležil niti Janković.

Marinšek je zaradi zdravstvenih razlogov zaprosil za preložitev že prejšnjega predobravnavnega naroka, sodišče pa je določilo sodnega izvedenca medicinske stroke, ki bo presodil, ali je sposoben hoditi na sodišče.

Tožilstvo ljubljanskemu županu očita, da je s soobtoženimi - nekdanjima sodelavcema Mitjem Marinškom in Stanislavom Brodnjakom ter ustanoviteljem ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisom Milevojem - preko prijateljskih podjetij pri nakupu zemljišča v Nišu kot takratni predsednik uprave Mercatorja pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 100.000 evrov.

Marinšek je zaradi zdravstvenih razlogov zaprosil za preložitev prejšnjega predobravnavnega naroka. Odvetnik Emil Zakonjšek je zato predlagal, da se predobravnavni narok zaradi odsotnosti prvoobtožnega ne opravi, saj so preostali trije obtoženi sostorilstva oziroma pomoči Marinšku pri zlorabi položaja, sodišče pa je predlogu ugodilo.

V kabinetu župana Jankovića so sicer pojasnili, da se ta po dogovoru z odvetnikom današnjega naroka ni udeležil, saj "je bil namen sklica le izrek o krivdi". Na sodišču ga je zastopal odvetnik, ki bi se izrekel, da Janković ni kriv očitanega dejanja, saj je omenjeno pogodbo prvič videl prav na sodišču, so zapisali.

Obtoženi imajo na predobravnavnem naroku možnost priznati krivdo in se s tožilstvom pogoditi za kazen. Če krivde ne priznajo, se zanje začne glavna obravnava.