cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predloga proračunov danes pred delovnimi telesi

Deli na:
Predloga proračunov danes pred delovnimi telesi

Foto: Bobo

Do predlogov proračunov za prihodnji dve leti se bo danes opredelilo še nekaj zainteresiranih parlamentarnih delovnih teles. Med drugim se ju bodo lotili člani odborov za izobraževanje in za obrambo ter komisije za nadzor javnih financ.

Doslej se je do predlogov proračunov opredelil odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Danes pa bodo proračunske dokumente pretresali komisija za nadzor javnih financ, odbor za izobraževanje, znanost, kulturo, šport in mladino, odbor za obrambo, komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ter komisija za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti.

Premier Janez Janša in finančni minister Janez Šušteršič sta v ponedeljkovi predstavitvi predlogov proračunov za leti 2013 in 2014 na seji DZ med drugim poudarila, da gre za dokumente, ki bodo Sloveniji ponovno omogočili gospodarsko rast in razvoj.


V predlog so vključene nujne kratkoročne prilagoditve, ki bodo Sloveniji omogočile izpolnjevanje zavez v okviru postopka presežnega primanjkljaja, na prvem mestu pa je treba nadaljevati s konsolidacijo javnih financ in dolgoročno zajeziti javnofinančni primanjkljaj, je dejal Janša.

Priznal je, da je med predlaganimi ukrepi nekaj bolečih, zmanjšanje mase plač za zaposlene v javnem sektorju pa pojasnil z besedami, da javni sektor doslej krize ni občutil tako drastično kot gospodarstvo.

Razpravo o predstavljenih proračunskih dokumentih bodo na zainteresiranih delovnih telesih opravili do 30. oktobra, kot zadnji pa se bodo do njih 5. novembra opredelili člani odbora DZ za finance in monetarno politiko kot matičnega delovnega telesa. Zatem bo imela vlada pol meseca časa, da na podlagi vloženih dopolnil pripravi dopolnjena predloga proračunov.