sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predin bi poslal Slovence na terapijo v Beograd

Deli na:
Predin bi poslal Slovence na terapijo v Beograd

Foto: Bobo

Vsak zdravnik bi moral vsakemu Slovencu predpisati tri dni terapije v Beogradu. V srbski prestolnici imajo dobro glasbo in hrano. Na vse strani je lepo. Tako narava, kot tisto kar hodi na dveh nogah po ulicah. To je pred koncertom v Srbiji dejal slovenski kantavtor Zoran Predin.

Predin je povedal, da on obišče Beograd petkrat na leto. „Zato tako dobro izgledam,“ je ugotovil. Vedno samozvestni podpornik Zorana Jankovića in pristaš Milana Kučana seveda ni povedal, da njemu tovrstna terapija ni kaj prida pomagala, da ne bi v začetku letošnjega leta po košarkarski tekmi med Union Olimpijo in kijevskim Budivelnikom s hrbta v glavo udaril enega izmed sodnikov. Da je bila Olimpija zaradi tega kaznovana, je očitno že pozabil. Ja, teh skrbi nima, bolj ga skrbi pošast domnevnega neoliberalizma in tuji investitorji, ki se plazijo po Sloveniji.

„Tuj kapital ima velik interes. Na žalost nimamo dovolj poguma, da zadržimo tisto, kar ne bi smeli prodajati. Slovenci nismo več lastniki letališča v Ljubljani, nekaterih podjetij in blagovnih znamk. Držim pesti, da obdržimo vsaj jezik in svojo identiteto,“ je zaskrbljen povedal novinrjem in Srbe, ki so se resno lotili projekta vstopa v Evropko unijo (EU) opozoril, da so se napovedi, da se bo v EU živelo bolje, izkazale kot pravljice. „Mogoče je pred dvajsetimi leti obstajala razlika. EU ni nič posebnega, vredno je samo to, da ni mej,“ je zatrdil in se obregnil ob tuj kapital, ki zelo agresivno prodira s svojo glasbo v to regijo.

Predin, ki ne pozabi povedati, da ni on podoben Georgu Clooneyu, ampak ameriški igralec njemu, je obudil skupino Lačni Franz, ker meni, da so njegove stare pesmi spet aktualne. „Nekateri strahovi iz osemdesetih let so se spet pojavili. Svetla prihodnost, na katero smo računali, se je izkazala kot neresnična zgodba. To je bil samo pesek v oči, nove generacije so prikrajšane za mladost. Izkazalo se je, da se moramo opreti izključno samo na sebe in poiskati v sebi osnovne vrednote,“ je še modroval Zoran Predin.

Sicer pa, mogoče ima Predin prav, ko pravi, da bi moral vsak Slovenec za tri dni v Beograd. Pretekli teden je srbska vlada napovedala ostre reze v javni sektor. Ne samo, da bodo znižali plače, zmanjšali bodo tudi število zaposlenih. In glej čudo, sindikati v prestolnici, kjer po Predinovo samo sediš in dihaš, niso še prav nič zagrozili s stavkami. Tujci so kupili tudi srbskega letalskega prevoznika JAT in ga preimenovali v Air Serbia. Dobili so nova letala, nov solastnik iz Združenih arabskih emiratov je plačal dolg podjetja, ki zdaj dobro posluje. Poleg tega bodo Srbi do konca leta 2015 prodali še preostalih 584 državnih in družbenih podjetij.