Revija Reporter
Slovenija

Pred preiskovalno komisijo DZ nekdanja direktorja UKC Ljubljana Vrhunec in Kopač

STA

5. sep. 2019 5:55

Deli na:

Simon Vrhunec.

STA

Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije bo danes nadaljevala z zaslišanjem prič. Tokrat bosta pričala nekdanja direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, Simon Vrhunec in Andraž Kopač.

Komisija je sicer v torek kot priče že zaslišala dva nekdanja predsednika zdravniške zbornice Gordano Živčec Kalan in Andreja Možino ter aktualno predsednico zbornice Zdenko Čebašek - Travnik. Slišati je bilo tudi kritike na račun neukrepanja vodilnih v UKC Ljubljana in odločitev glede reševanja programa, povezanih z ustanovitvijo Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB).

Za danes je preiskovalna komisija kot priči vabila Simona Vrhunca, ki je klinični center kot direktor vodil v letih 2009 do 2013 in nato kot v. d. direktorja še do avgusta 2015, ter Andraža Kopača, prvega moža kliničnega centra od maja 2016 do decembra 2017.

V petek pa bosta zaslišana še nekdanja strokovna direktorja pediatrične klinike Rajko Kenda in Anamarija Meglič ter Tomaž Podnar, ki je z mesta vodje službe za kardiologijo na pediatrični kliniki odstopil julija 2017.