pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred Leljakovo hišo zagorel avto, tožilca in preiskovalnega sodnika pa od nikoder

Deli na:
Pred Leljakovo hišo zagorel avto, tožilca in preiskovalnega sodnika pa od nikoder

Foto: Roman Leljak

Teden dni pred zaslišanjem Romana Leljaka v Münchnu je pred njegovo hišo v Kapelskem Vrhu pri Radencih zagorel avtomobil.

»Udeležil sem se sestanka lokalnega odbora Združenja VSO, ko so me nekaj po devetih zvečer obvestili, da pred mojo hišo gori avtomobil. Izkazalo se je, da gre za sosedov mercedes, ki ga je bil tam parkiran. Ko sem se vrnil, so gasilci že pogasili požar, policija pa je naredila ogled. Še vedno pa čakam na dežurnega tožilca in preiskovalnega sodnika, ki včeraj sploh nista našla časa za ogled,« nam je povedal raziskovalec in publicist, ki je dan pred tem v Ljubljani predstavil knjigo Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča.

Zažagani avto je tako še vedno pred njegovo hišo, sosed, ki se je nekaj časa sam boril z ognjem, pa je zaradi zastrupitve s strupenimi plini moral v bolnišnico. Leljak je prepričan, da je dogodek povezan z njegovim pričanjem pred sodiščem v Münchnu v procesu proti nekdanjima šefoma hrvaške Udbe Josipom Perkovićem in Zdravkom Mustačem, na katero je vabljen naslednji ponedeljek in torek. Zato je sodišče v Münchnu že obvestil o požigu avtomobila pred njegovo hišo ter da organi pregona po 12 urah še vedno niso začeli raziskovati, zakaj je prišlo do požiga.

»To razumem kot pritisk pred odhodom na sodišče v München,« je še dejal. Poleg tega pa je prihodnji teden vabljen tudi na državno tožilstvo v Salzburg, kjer preiskujejo ozadje umora Stjepana Crnogorca, med obdolženci pa je takratni šef jugoslovanske SDV Silvo Gorenc.