pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

princ meghan Odkrito.si

Zahtevala je, da se upre edini prošnji pokojnega ...

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Slovenija

Pravosodni minister v preiskavi: bo NSi predlagala razrešitev Marjana Dikaučiča?

Deli na:
Pravosodni minister v preiskavi: bo NSi predlagala razrešitev Marjana Dikaučiča?

Pravosodni minister Marjan Dikaučič z življenjsko sopotnico Andrejo Lipnik - oba sta se neuspešno prijavila za notarja v Žalcu in se nato pritožila, zdaj pa je notarska pisarna prazna - Foto: Primož Lavre

Štiri opozicijske stranke in nepovezani poslanci so vložili interpelaciji zoper šolsko ministrico Simono Kustec in pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča.

Prejšnji teden se je tudi zvedelo, da je lani državno tožilstvo zoper Dikaučiča predlagalo sodno preiskavo zaradi suma kaznivih dejanj davčne utaje in ponareditve poslovnih listin.

V razvitih zahodnih demokracijah kandidat brez kakršnih koli vidnih strokovnih izkušenj, kaj šele če bi bil v preiskavi, nikoli ne bi mogel postati minister, tudi v prejšnjih slovenskih vladah so ministri odstopali zaradi manjših bremen.

V poslanski skupini SMC so bili obveščeni o postopku na državnem tožilstvu, a so ga kljub temu podprli za pravosodnega ministra. Niso pa bili obveščeni v NSI, kjer so zaradi tega zelo nejevoljni. Ali si bo Matej Tonin upal zahtevati od premierja Janeza Janše razrešitev Dikaučiča?


Nejevoljni so tudi v Desusu, vendar pa je težko verjetno, ali bi njihovi poslanci podprli interpelacijo, sploh pa bo na seji manjkal vodja poslanske skupine Franc Jurša, ki je odšel na bolniško za dlje časa.

Pišemo tudi o tem, kako je Dikaučič povzročil, da so notariat v Žalcu po njegovi neuspešni kandidaturi zaprli, vse zaposlene, med njimi tudi izbranega kandidata, pa poslali na cesto.

Kateri minister je bil pred Dikaučičem v tožilski preiskavi in kako se je razpletlo, zakaj so morali odstopiti ministri v prejšnjih vladah in kako so etični standardi strmoglavili v sedanji Janševi vladi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...