Revija Reporter
Slovenija

Požara razdejala lokala na Goriškem in pri Miklavžu; več sto tisoč evrov škode

STA

4. apr. 2018 6:00

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Včeraj zjutraj je zagorelo v notranjosti gostinskega objekta v Biljah na Goriškem. Požar je v celoti uničil notranjost gostinskega lokala, po navedbah tiskovnega predstavnika Policijske uprave (PU) Nova Gorica Deana Božnika pa je ob tem nastala velika materialna škoda, neuradno naj bi dosegla 200.000 evrov.

Policisti so bili o požaru obveščeni nekaj minut po 7. uri, na kraju dogodka so poleg policistov posredovali gasilci javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica.

Po dosedanjih ugotovitvah policistov je do požara najverjetneje prišlo zaradi tehnične napake na eni od električnih naprav v gostinskem objektu. O okoliščinah požara policisti policijske postaje Nova Gorica še dodatno zbirajo obvestila, po zaključku preiskave bodo s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V nedeljo nekaj po 22. uri pa so novogoriške policiste obvestil o požaru dveh parkiranih osebnih vozil v naselju Batuje na Ajdovskem. Osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču ob cesti ob avtobusnem postajališču, je v požaru pogorelo v celoti. Ogenj je pri tem zajel še drugo parkirano osebno vozilo v neposredni bližini.

Požar obeh vozil so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Selo in Gasilno reševalnega centra Ajdovščina.

Po neuradnih podatkih naj bi nastala večja materialna škoda v višini okoli 8000 evrov. Policija sicer nadaljuje dodatno zbiranje obvestil glede okoliščin omenjenega požara.

Ogenj v miklavškem gostišču povzročil za 150.000 evrov škode

V nedeljo okoli 13. ure je v naselju Dobrovce v občini Miklavž na Dravskem polju zagorela mansarda gostinskega lokala Živko, ki tisti dan ni bila odprta. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je po doslej zbranih podatkih tuja krivda izključena, vzrok požara pa še preiskujejo. Škodo so ocenili na okoli 150.000 evrov.

Iz Uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je do požara prišlo nekaj minut pred 13. uro, pri čemer je ogenj zajel 300 kvadratnih metrov ostrešja in ga uničil. Požar so pogasili mariborski poklicni gasilci ob pomoči okoliških prostovoljnih gasilcev, nato pa ostrešje gostinskega objekta začasno prekrili s folijo.