dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Požar v Ljubljani: 130 gasilcev gasilo na deponiji gozdarskega podjetja Tisa

Deli na:
Požar v Ljubljani: 130 gasilcev gasilo na deponiji gozdarskega podjetja Tisa

Deponija v plamenih - Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Danes ponoči je zagorelo na deponiji odpadnega lesa v gozdarskem podjetju Tisa na cesti v Prod v Ljubljani, na terenu pa je trenutno 130 gasilcev, ki so požar že omejili. Po podatkih Gasilske brigade Ljubljana gorijo naravne snovi, vendar svetujejo, da se ljudje v okolici ne zadržujejo ter zaprejo okna in ugasnejo klimatske naprave.

Na požarišču je poleg Gasilske brigade Ljubljana tudi 13 prostovoljnih gasilskih enot, ki gasijo na približno 400 kvadratnih metrov požarišča z mehanizacijo prekopavajo kupe sekancev in ohlajajo okolico, so za RTVS potrdili v upravi za zaščito in reševanje.

Dimne mase se že širijo v okolico, zato gasilci svetujejo, naj se okoliški prebivalci ne zadržujejo na področju požara in v bližini dima, zaprejo okna in ugasnejo klimatske naprave. Do ogrožanja ali onesnaženja okolja po prvih podatkih ni prišlo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

V Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pojasnili, da bo danes v zraku v okolici požara prisoten dim, v požaru pa po njihovih podatkih ni bilo izpusta nevarnih snovi. Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) bo na terenu izvedla potrebne meritve.

Vzrok za požar še ni znan, z ogledom bodo pričeli, ko bodo vzpostavljeni pogoji, policisti pa nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, še dodajajo na PU Ljubljana.