magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Nekdanji poslanec NSI Ivan Mamić: Bajuk je dobil udarec pod pas od svojih sodelavcev

Deli na:
Nekdanji poslanec NSI Ivan Mamić: Bajuk je dobil udarec pod pas od svojih sodelavcev

Ivan Mamić, nekdanji poslanec NSI - Foto: Primož Lavre

Nekdanji slovenski poslanec Ivan Mamić z ženo živi umirjeno življenje v vasi Skrilje na Vipavskem. Bolj kot na vse drugo je ponosen na svoja dva sinova, na tri vnukinje in štiri vnuke.

Ker je po izobrazbi gradbeni tehnik, ne čudi, da je njegov najljubši konjiček klesanje in zidanje s kamnom. Rad tudi rešuje križanke.

Slovenski jezik je v Dalmaciji rojen fant začel spoznavati med služenjem vojaškega roka, ko je prebiral Ingoličevo Gimnazijko. Med vsemi športi mu je najljubši nogomet, ki ga je, ko je bil mlajši, veliko igral, danes pa le še skupaj s sinovoma in vnuki navija za splitski Hajduk.

Ivan Mamić je leta 2016 napisali svoj knjižni prvenec z naslovom Punoljetan (Polnoleten). V knjigi je opisal svoje otroštvo v notranjosti Dalmacije, tudi to, da lepo je živel pri muslimanski družini na šolanju v Mostarju, kako je doživel konec komunizma in še marsikaj zanimivega.

V njegovi knjigi so objavljeni tudi pozdravi in voščila nekaterih slovenskih politikov in drugih znanih Slovencev, recimo Lojzeta Peterleta, Ljudmile Novak, dr. Franceta Cukjatija, novinarja dr. Jožeta Možine, škofa dr. Jurija Bizjaka in tudi besede Janeza Janše. Slednji je o njem med drugim zapisal: »Ivana smo vedno cenili, ker je govoril tisto, kar je mislil, pa tudi zato, ker je verjel v dobro ter tako tudi živel in deloval.«

V pogovoru Ivan Mamić med drugim pove, da je NSI leta 2008 izpadla iz parlamenta tudi zato, ker je dr. Andrej Bajuk dobil udarec pod pas od svojih sodelavcev.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 26, 2020

Loading...