sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Potem ko jih je dobil po nosu, se predsednik odvetniške zbornice spreneveda

Deli na:
Potem ko jih je dobil po nosu, se predsednik odvetniške zbornice spreneveda

Foto: Bobo

Potem ko jih je predsednik odvetniške zbornice Roman Završek dobil po nosu zaradi zvišane vpisnine med odvetnike na 9.000 evrov, se spreneveda, da je upravni odbor predlagal povišanje na 3.000 evrov.

Na Odvetniški zbornici Slovenije so se po valu zgražanja in kritiziranja višje vpisnine za vpis v imenik odvetnikov (dejansko za sprejem med odvetnike) z 2.295 evrov na kar devet tisoč evrov, to so izglasovali na skupščini odvetniške zbornice 20. aprila v Portorožu, potegnili nazaj. Gre za nesorazmerno oziroma škandalozno zvišanje za poskus onemogočanja konkurence, ki bi prišla z mladimi strokovnimi kandidati. Tako je upravni odbor za prvega junija sklical novo skupščino, na kateri bo predlagal zvišanje vpisnine na »le « tri tisoč evrov, kar naj bi bilo v skladu z rastjo življenjskih stroškov.

Pri tem predsednik zbornice Roman Završek zavaja, češ da je upravni odbor odvetniške zbornice že na prvi skupščini predlagal zvišanje vpisnine na tri tisoč evrov, vendar se o njihovem predlogu ni glasovalo. To ne drži, na skupščini ni nihče niti predstavil tega njihovega domnevnega predloga, odvetniki sploh niso vedeli zanj. V resnici sta imela glavno besedo pri zvišanju na devet tisoč evrov odvetnik Stojan Zdolšek in sam Završek. Zdolšek je namreč predlagal, da bi vpisnino zvišali na kar 12 tisoč evrov, kot podredna predloga pa predlagal še devet tisoč evrov ali sedem tisoč evrov.

Po nekaj replikah se je pred mikrofon postavil Završek in dejal, da se mu zdi 12 tisoč evrov preveč, lahko pa glasujejo o predlogu za devet tisoč evrov, ta je bil tudi izglasovan, pri čemer velja povedati, da je bilo na skupščini le 63 od skupaj 1679 slovenskih odvetnikov. Tudi to veliko pove, kaj si mislijo odvetniki o tej zbornici, v kateri so prisiljeni biti člani in ji mastno plačevati. Poudariti velja, da Završek na skupščini ni nikoli predstavil nobenega predloga za tri tisoč evrov, le kako bi potem sploh lahko o njem razpravljali in glasovali?