krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Nadija Bičkova Svet24.si

Nadija Bičkova ima novega. Njen bivši naj bi bil...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

jansa urska volitve 2018 bobo Reporter.si

Razkrivamo: kje bo na volitvah kandidiral Janez ...

milan-krek Necenzurirano

Ne samo Zmago Jelinčič, tudi Milan Krek je ...

nesreča FB Odkrito.si

VIDEO: Grozljiva nesreča - dirkalnik odneslo v ...

kamerun Ekipa24.si

Grozljiva tragedija: Več mrtvih pred stadionom, ...

Slovenija

Poslanska legenda Ivo Hvalica o "agitpropu" Nova24TV: To ni normalni medij, ampak strankarski

Deli na:
Poslanska legenda Ivo Hvalica o "agitpropu" Nova24TV: To ni normalni medij, ampak strankarski

Ivo Hvalica - Foto: Primož Lavre

Ivo Hvalica, nekdanji poslanec SDS, je za Reporter komentiral delovanje medijev pod okriljem SDS na čelu s televizijo Nova24TV. Nad videnim in slišanim ni najbolj navdušen.

"Problem je, da so naši vodilni mediji (televizije in časopisi) še vedno potomci socializma, zato bi bilo bolje vplivati na te medije, da bi sčasoma postali levo in desno uravnoteženi, kolikor je to mogoče. V Italiji so pri tem uspeli, imajo dva ali tri časopise, za katere ni mogoče reči, da so pristranski, npr. Corriere della Sera in La Stampa. Drugo so strankarski časopisi, ki pa ne igrajo takšne vloge, kot nekateri želijo, da bi jo pri nas.

Ustvarjanje lastnih medijev, lastnih organizacij, lastne proslave je dvajset let stara strategija sedanjega predsednika vlade. Vse je skušal podvojiti, npr. na nekem sestanku se je zavzel, da bi ustanovili celo svojo športno zvezo. V demokraciji je treba znotraj medijskih subjektov vzpostaviti ravnotežje. Odkrito povedano, zelo malo gledam Nova24TV. To ni normalni medij, ampak strankarski. Težko bi rekel, da je to novinarstvo, čeprav so pri Demokraciji nekateri dokaj znani novinarji. To ni novinarstvo, to je agitprop. Tega ne morem jemati za objektivno poročanje. Ne morejo tega vsiljevati celotnemu volilnemu telesu, zato tudi ne verjamem, da lahko s tem pridobijo dodatne volivce. Ljudje vedo, da so to umetno ustvarjeni portali."

Več o medijskem imperiju SDS v tiskani številki revije Reporter in Trafiki24.