Revija Reporter
Slovenija

Poslanka LMŠ Jerca Korče rodila hčerko Zalo. Novopečena mamica bo v parlament prihajala le na glasovanja

I. K.
1 3.901

13. avg. 2021 15:53 Osveženo: 16:45 / 13. 8. 2021

Deli na:

Jerca Korče nekaj tednov pred porodom

Instagram

Poslanka Jerca Korče je na facebooku sporočila, da je postala mamica. Kot smo zvedeli, je rodila hčerko Zalo. V uredništvu Reporterja ji čestitamo in želimo čim več lepih trenutkov z dojenčico.

»Najprej ni – nič. In za ničem – skrivnost, ki jo vesta le dva. Med njima živ most – drobcena pika,  ki bi rada bila malo večja, velika… Potem je trebuh, velik kot hrib in v mami dvojni srčni utrip. Na koncu – začetek: zibamo otroka! Pravega, ki lula in joka,« je zapisala na facebooku.

»Moja porodniška ne pomeni moj odmik od politike. Aktivno jo bom spremljala, ker je to pač del mojega življenja. Bom na tekočem in ne bodo se me kar tako hitro znebili,« je pred časom sporočila na družbenih omrežjih.

31-letna poslanka je na porodniški dopust odšla v času parlamentarnih počitnic, izkoristila bo tudi materinski dopust, vendar pa bo v tem času vseeno prihajala na glasovanja. V državnem zboru poslanci nimajo možnosti glasovanja od doma, kot jo imajo denimo poslanci Evropskega parlamenta.

Junija je mamica postala tudi evropska poslanka Irena Joveva, ki je bila prav tako izvoljena na listi LMŠ. Zadnjo plenarno sejo Evropskega parlamenta je lahko spremljala od doma – skupaj s svojo prvorojenko Milo.