knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

Slovenija

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen.

Deli na:
Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen.

Poslanec SAB Franc Kramar ne bo glasoval za novo vlado Janeza Janše - Foto: Bobo

Novinarji so spravili ven, da bom podprl Janševo vlado. Malomorgen, je na svoje FB profilu zapisal poslanec SAB, nekdanji župan Bohinja, Franc Kramar.

Brez dveh poslancev SMC ima morebitna Janševa koalicija 46 glasov, brez treh ali štirih iz SMC, ali pa če umanjka še en poslanec Desusa, pa jih nima več dovolj. Morda je zato predsednik SMC Zdravko Počivalšek poklical na pogovor dva poslanca SAB Marka Bandellija in Franca Kramarja in ju spraševal o možnostih političnega sodelovanja. Če bi prestopila v njihove vrste, bi lahko Janši sporočil, da ima zagotovljenih dovolj glasov.

V medijih je zaokrožila celo informacija, da naj bi Počivalšek skušal za vstop v koalicijo pridobiti tudi Stranko Alenke Bratušek. Janša je na omenjenem pogovoru z novinarji glede pogovorov s SAB izjavil, da »nikogar ne izključujemo, so pa seveda sedaj vključeni tudi ostali«.

Poznavalci razmer pravijo, da je s tem skušal pritisniti na koalicijske partnerje, češ da ima že nove partnerje in da morajo pohiteti s dogovori, dokler je še čas. Toda tako Bratuškova kot Bandelli sta pozneje pojasnila, da SAB ne bo vstopila v morebitno Janševo vlado, bodo pa konstruktivna opozicija.

Kot nam je dejal Bandelli, ne bo prestopil nikamor in ostaja zvest SAB, katere soustanovitelj je. S Počivalškom pa naj bi se pogovarjala o sodelovanju v »projektni koaliciji«, ki jo je predlagala Alenka Bratušek in bi postala aktualna, če bi se pogovori o Janševi koaliciji izjalovili.

VEČ PA JUTRI V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

loading...
Loading...