pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec Anderlič v najetem stanovanju prijateljske firme z Ultro

Deli na:

Poslanec Anton Anderlič ima stalno bivališče prijavljeno sredi Ljubljane na Resljevi cesti 35, v bližini železniške postaje. Gre za izvrstno lokacijo v središču mesta. Pa tudi hiša, v kateri je približno 14 stanovanj, je zelo mogočna.

Poslanec Anton Anderlič ima stalno bivališče prijavljeno sredi Ljubljane na Resljevi cesti 35, v bližini železniške postaje. Gre za izvrstno lokacijo v središču mesta. Pa tudi hiša, v kateri je približno 14 stanovanj, je zelo mogočna.

Krasijo jo številna okna na pročelju in balkoni na delu hiše, ki gleda na vrt. V posamezna nadstropja vodi panoramsko dvigalo, ki omogoča ogled okolice. Hiša je tudi opremljena z aparaturo za nadzor s številnimi kamerami.

Po naših informacijah naj bi Anderličevo stanovanje bilo v mansardnih prostorih tik pod streho. Poslanec nam je dejal samo, da stanovanje ni v njegovi lasti. Iz podatkov, ki smo si jih pridobili na geodetski upravi, smo zato sklepali, da je stanovanje v lasti podjetja Gip Beton MTO iz Zagorja ob Savi. Po nagovarjanju nam je Anderlič to potrdil.

Gip Beton je v enajstodstotni lasti direktorja Gabrijela Brezovarja, lastnik preostalih 90 odstotkov je podjetje Gip Beton MTO. Velja za firmo, ki goji dobre prijateljske odnose z razvpito Ultro, katere delni lastnik je tudi Gregor Golobič. Zanimiva je informacija, da je bil do leta 2004 delničar podjetja Gip Beton tudi današnji direktor Ultre Miloš Urbanija. Anderliča smo nazadnje povprašali še po višini najemnine: dejal je, da gre za tržno ceno, ni pa nam hotel razkriti, kolikšna je. Ob tem morda samo še sklepna ugotovitev oziroma začudenje, da ima nepremičnine v lasti gradbeno podjetje: cilj gradbincev je navadno nepremičnino prodati, ne pa je oddajati v najem.