feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Slovenija

Posilstvo v Rogu? Migranta naj bi v Ljubljani spolno zlorabila omamljeno 17-letnico

Deli na:
Posilstvo v Rogu? Migranta naj bi v Ljubljani spolno zlorabila omamljeno 17-letnico

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

25-letni državljan Afganistana in še en tujec naj bi decembra 2018 v ljubljanskem Rogu posilila omamljeno najstnico, piše Dnevnik.

Ljubljansko okrožno sodišče je odobrilo preiskavo zoper Afganistanca, ki naj bi s prijateljem, prav tako tujim državljanom, predlani spolno zlorabil mladoletno dekle. To je bilo v času napada močno opito in pod vplivom drugih opojnih substanc. Afganistanec naj bi sicer že pred časom zapustil Slovenijo. Že lani je bila uvedena sodna preiskava zoper drugega osumljenca, ki je očitke zanikal, poroča Dnevnik.

Dekle je Afganistanca že nekaj časa poznalo, po njenih besedah naj bi nanj gledalo kot na brata. Na usodni dan sta se družila v prostorih Roga na Trubarjevi, kjer sta skupaj uživala mamila in alkohol.

17-letnica, sicer doma z Gorenjske, je moškega vprašala, če lahko na Rogu tudi prespi, ta pa jo je odpeljal k prijatelju, ki je tam bival. Ko se je ulegla v posteljo k prijatelju, je za njo prišel še gostitelj, nato pa sta jo moška spolno napadla. Dogajanja se je zavedala, a se ni zmogla braniti, saj naj bi pri tem otrpnila, piše Dnevnik.

Najstnica je nato z avtobusom odšla domov, naslednji dan pa je mami povedala, kaj se je zgodilo. Policiji je prijavila posilstvo in opravila pregled pri zdravniku.

Obdolženec s prebivališčem v Rogu je na zaslišanju zanikal, da bi zagrešil posilstvo. Njegov prijatelj Afganistanec naj bi Slovenijo zapustil še preden bi ga lahko zaslišal preiskovalni sodnik.

loading...
Loading...