nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poročilo KPK o primeru Bulčeve naj bi bilo obremenilno za Cerarja in Györkös Žnidarjevo

Deli na:
Poročilo KPK o primeru Bulčeve naj bi bilo obremenilno za Cerarja in Györkös Žnidarjevo

Foto: Bobo

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je potrdila, da je prejela poročilo protikorupcijske komisije, ki preverja predlaganje Violete Bulc za evropsko komisarko, a meni, da to nima pravne podlage. Poročilo naj bi bilo po navedbah nekaterih medijev obremenilno za premierja Mira Cerarja in ministrico, na KPK pa pravijo, da postopek še ni končan.

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za STA pojasnili, da v postopku preverjanja predlaganja Bulčeve za evropsko komisarko še niso sprejete končne ugotovitve. Je pa komisija zaradi razjasnitve dejanskih okoliščin po ustaljenem postopku kontaktirala določene osebe, so navedli na KPK in dodali, da do zaključka postopka ne morejo posredovati nobenih drugih informacij.

V minulih dneh so se namreč v nekaterih medijih pojavila namigovanja, da je poročilo, ki ga pripravlja KPK, obremenilno tako za predsednika vlade Cerarja kot za ministrico za notranje zadeve Györkös Žnidarjevo, ki skupaj sedita v izvršnem odboru največje vladne stranke, SMC.

STA pojasnila predsednika vlade oz. njegovega kabineta še čaka. Je pa ministrica za notranje zadeve Györkös Žnidarjeva po današnjem obisku Policijske uprave Koper novinarjem potrdila, da je prejela dopis protikorupcijske komisije. A je obenem zatrdila, da poročilo nima pravne podlage.

"Politični stiki so v tem kontekstu bistveno preširoko interpretirani in mislim, da gre tukaj za neko načrtno spodkopavanje predstavnikov določene stranke," je poudarila Györkös Žnidarjeva. "Če bi sledili tem vzorcem, potem se lahko postavijo pod vprašaj imenovanja vseh preteklih vlad, tako da menim, da je to popolnoma zgrešeno," je dodala.

Na vprašanje, ali že pripravlja odgovor za KPK, je ministrica navedla, da je rok za odgovor osem dni in še ni potekel.

V javnosti so se pojavile tudi informacije, da je o poročilu KPK na delovnem posvetu v nedeljo razpravljala stranka SMC. Kot so za STA pojasnili v stranki, so imeli delovni posvet poslancev in ministrov SMC, na katerem so več ur iskali načine učinkovitega sodelovanja in govorili o projektih, ki jih ministrstva načrtujejo za letošnje leto.