sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

svicarka Ekipa

Strašna novica s kolesarskega SP v Švici, komaj ...

Kathleen Turner kolaž Njena.si

FOTO: Seksi zvezda Telesne vročice šteje 70 let

pogacar Ekipa

Sveti Tadej! Ko je videl, kaj je nad Pogačarjem, ...

Slovenija

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer že tri mesece na bolniški, hkrati pa hodi na zabave

Deli na:
Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer že tri mesece na bolniški, hkrati pa hodi na zabave

Peter Vilfan je kmalu po objavi zbrisal zapis in fotografijo s Francijem Pavšerjem mlajšim (drugi z leve). - Foto: Facebook

»V gostilni Čuk v Postojni je bilo tako kot nekoč! Veselo in zabavno ob obujanju čudovitih spominov!« je prejšnji petek na svojem FB profilu objavil nekdanji košarkar in poslanec Peter Vilfan, vendar kmalu za tem zapis s fotografijo izbrisal.

Med udeleženci zabave, ki je bila dan prej, je bil namreč tudi Franci Pavšer mlajši, dolgoletni športni novinar, trenutno pa delavski direktor in član uprave RTV Slovenija, ki je že tri mesece na bolniški. Še več, sredi maja je vodstvo javnega zavoda obvestil, da bo na bolniški vse do srede julija.

Forbici zavrnil prošnjo za delo od doma

Medtem pa naj bi si po pripovedovanju naših virov ogledal eno od nogometnih tekem na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Že takoj po nastopu mandata člana uprave pa je odpotoval na Japonsko, kjer si je avgusta lani ogledal svetovno prvenstvo v košarki.

Takrat naj bi tudi zaprosil predsednika sveta RTVS Gorana Forbicija, da bi mu dovolil delati od doma, vendar ga je ta zavrnil. V upravi praktično ni aktiven, vse ključne stvari so sprejeli v njegovi odsotnosti, običajno sploh ne pozna zadev, zato se pod sprejete dokumente ne podpisuje ali pa jim nasprotuje. Zadnje mesece pa ga na sejah uprave sploh niso videli, ker je na bolniški.

Razpad sistema na RTVS

Ob vsem tem se uprava RTVS sooča s svojim razpadanjem. Najprej je decembra lani odstopil član uprave Simon Kardum, nato maja predsednik uprave Zvezdan Martič, nazadnje 17. junija še član uprave Andrej Trček. In to le nekaj dni za tem, ko je svet RTVS za v. d. predsednika uprave imenoval Natalijo Gorščak. Tako praktično sama vodi štiričlansko upravo, saj je Pavšer na bolniški. No, Trček naj bi ostal član do imenovanja svojega naslednika. To naj bi se predvidoma zgodilo julija, ko naj bi Gorščakova svetu v potrditev predlagala dva v. d. člana uprave.

Pavšer nam je potrdil, da je bil na omenjeni zabavi. Na vprašanje, ali si je tudi ogledal nogometno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji, pa nam ni odgovoril: »Na bolniški sem z razlogom in zdravje mi je po vseh letih dela v korist javnega zavoda na prvem mestu. Počnem stvari, ki so v korist mojemu zdravju in v skladu z dogovorom z zdravnikom.«

Zatrjuje, da uprava vseskozi nemoteno funkcionira, saj ima kljub odstopu dveh članov in predsednika tri člane: v. d. predsednika uprave in dva člana, med njimi je tudi njega. Predvidoma danes naj bi svet imenoval še enega v. d. člana uprave (kot smo že omenili, naj bi se to zgodilo julija). »Upam, da se bom lahko čim prej vrnil in da dobimo upravo, ki bo imela polni mandat« je še dejal Pavšer.

Vilfanova objava na facebooku, ki je bila kmalu zbrisana: