tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

Slovenija

Pop TV: SDS pred SD

Deli na:

V terenski anketi, ki jo je za Pop TV in dnevnik Finance opravila agencija Mediana, bi na parlamentarnih volitvah 27,9 odstotka vprašanih volilo SDS, medtem ko bi 25,9 odstotka vprašanih dalo svoj glas SD.

V terenski anketi, ki jo je za Pop TV in dnevnik Finance opravila agencija Mediana, bi na parlamentarnih volitvah 27,9 odstotka vprašanih volilo SDS, medtem ko bi 25,9 odstotka vprašanih dalo svoj glas SD.

Na tretje mesto bi se sodeč po rezultatih ankete uvrstila stranka Zares (9,4-odstotna podpora vprašanih), sledi SNS, za katerega bi volilo 8,9 odstotka anketiranih in DeSUS z 8,6 odstotka podpore. LDS bi prejel 7,1 odstotka podpore, medtem ko bi za skupno listo SLS in SMS volilo 4,1 odstotka. NSi bi svoj glas namenilo 2,3 odstotka vprašanih, Lipo pa bi volilo 1,7 odstotka vprašanih.

Na vprašanje, kdo bi moral biti premier nove vlade, je 26,1 odstotka vprašanih izbralo predsednika SDS Janeza Janšo, 23,5 odstotkov vprašanih je izbralo prvaka SD Boruta Pahorja, 9,9 odstotka pa predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

57,5 odstotkov vprašanih je napovedalo, da se bodo volitev zagotovo udeležili, 23,4 odstotka vprašanih jih je odgovorilo, da se bodo volitev verjetno udeležili, medtem ko se jih verjetno ne bo udeležilo 6,6 odstotka, 4,7 odstotka vprašanih pa se volitev zagotovo ne bo udeležilo. 7,7 odstotka pa vprašanih pa še ne ve, ali se bodo volitev udeležili.

Terensko anketiranje je za Pop TV in časnik Finance opravila agencija Mediana, anketirali pa so 2018 oseb.