SVEČE Dobra karma

Neverjetno, kako na energije vpliva goreča sveča!

bik, beli bik Svet24.si

Veliki beli bik zbežal pred mesarsko sekiro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

melania-trump, božična-jelka, bela-hiša Odkrito.si

Melania je sijala od veselja

Jernej Kuntner Njena.si

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih ...

Slovenija

Ponovno vstajenje SKD

Deli na:

S stranko Slovenski krščanski demokrati (SKD) želijo v slovenski prostor spet vnesti profil krščansko demokratskega gibanja, je dejal predsednik novoustanovljene stranke SKD Jože Duhovnik. Po njegovem stranka ne predstavlja "odpadništva NSi", pač pa gre za nekdanje člane SKD. Cilj stranke je na državnozborskih volitvah priti v parlament, je dodal.

S stranko Slovenski krščanski demokrati (SKD) želijo v slovenski prostor spet vnesti profil krščansko demokratskega gibanja, je dejal predsednik novoustanovljene stranke SKD Jože Duhovnik. Po njegovem stranka ne predstavlja "odpadništva NSi", pač pa gre za nekdanje člane SKD. Cilj stranke je na državnozborskih volitvah priti v parlament, je dodal.

Stranka bo temeljila na svojem programu in na vidnih osebnostih bivših krščanskih demokratov, ki se nam bodo še pridružili, je za STA dejal Duhovnik. Koga od znanih imen je pri tem imel v mislih, ni razkril. "Glede na to, da je program stranke zelo jasen, pa ne bomo imeli težav z vstopom v parlament," je prepričan Duhovnik.

Ideja za stranko se je po njegovih besedah uresničevala skoraj štiri mesece, pri čemer je zavrnil, da bi bila stranka "odpadništvo NSi". "Gre za nekdanje člane SKD, ki so bili nekoč združeni, zatem razdruženi in na koncu ostali sami v tem, da so želeli jasno zagovarjati in izvajati stališča, ki bi morala biti pomembna za slovenski prostor," je poudaril.

Program nove stranke naj bi se po Duhovnikovih besedah od stranke NSi razlikoval predvsem po izvedbi programa. "Zelo jasno bomo povedali, da smo proti igralništvu takšnega formata, kot so ga zagovarjali v NSi. Prav tako bomo jasno poudarjali družino, ki jo poznamo kot zvezo med moškim in žensko," je pojasnil predsednik stranke.

Ob tem je še navedel, da nikoli ni bil član NSi, ampak njen simpatizer. Na vprašanje, ali je razočaran nad NSi, pa odgovarja, da pri ustanovitvi nove stranke "ne gre za predsednika NSi Andreja Bajuka". "Gre za člane nekdanje SKD, ki so se zavzemali za ustanovitev nove stranke. Ugotovili smo, da volivci na desnici nimajo take izbire strank kot na levici, ob čemer menimo, da bi lahko s programom, ki ga zastopamo, naredili nekaj več," je poudaril Duhovnik.

Nova stranka bo po njegovem zagovarjala krščansko demokratske vrednote, ki jih zagovarjajo te stranke v Evropi. Stranka ima trenutno nekaj več kot 300 članov, med katerimi Duhovnik kot enega vidnejših omenja nekdanjega člana NSi in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Marka Štrovsa.

Pri tem zanika, da bi bil v stranki neodvisni poslanec Janez Drobnič, ki je nedavno izstopil iz poslanske skupine NSi. Predsednik nekdanje SKD Lojze Peterle je za STA zanikal svoje članstvo v novi stranki.

Duhovnik je dejal, da bo za stranko uspeh, če bodo šli na volitve "normalno pripravljeni in če pridejo v parlament, kar je tudi njihov cilj". O tem, s katero politično stranko bi šli v koalicijo, pa bodo po njegovih besedah razmišljali po volitvah. "Program bomo želeli izvajati v ali izven koalicije," je poudaril.

Loading...