pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponoči v Dobovo prispeli novi štirje vlaki z migranti

Deli na:
Ponoči v Dobovo prispeli novi štirje vlaki z migranti

Foto: Bobo

Tudi ponoči in zjutraj so se nadaljevali prihodi vlakov z migranti v Dobovo, od koder jih preusmerjajo v nastanitvene centre po državi. V Dobovi je sicer še okoli 1000 beguncev. Največ prebežnikov napotijo v Šentilj, kjer jih bilo zjutraj več kot 2800, pričakujejo pa še en vlak iz Dobove.

DOBOVA

Na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta v spremstvu hrvaških policistov danes pripeljala dva vlaka s skupaj nekaj manj kot 2200 migranti - prvi ob 2. uri, drugi pa nekaj po 4. uri. Po opravljenih postopkih evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi so prebežniki v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot proti Šentilju, Jesenicam in Vrhniki.

V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 9. uri okoli 1000 migrantov, ki jih bodo po policijskih postopkih in oskrbi v dopoldanskih urah napotili proti nastanitvenim centrom v notranjosti države.

Napovedi hrvaških varnostnih organov o prihodu naslednjega vlaka na novomeški policijski upravi še niso dobili.

BREŽICE

Brežiški sprejemni center je že več dni prazen.

V Brežicah so začeli vojake, policiste, pripadnike civilne zaščite in humanitarne delavce, ki delajo z begunci, v ponedeljek cepiti proti gripi. Cepili bodo še v sredo.

ŠENTILJ

Avstrijski varnostni organi so sinoči na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli še 2262 migrantov, ki so bili nastanjeni v nastanitvenem centru Šentilj, zvečer in ponoči pa so z vlaki in z avtobusi iz Dobove, Dobovca in Imena v Šentilj pripeljali še 2816 migrantov, so sporočili iz mariborske policijske uprave. Poleg tega je iz Dobove proti Šentilju nekaj pred 6. uro odpeljal še en vlak s sedmimi vagoni migrantov.

SREDIŠČE OB DRAVI, GRUŠKOVJE

Sprejemna centra v Središču ob Dravi in Gruškovju sta prazna. Na mejnem prehodu Gruškovje sicer po najavi hrvaških varnostnih organov pričakujejo pet avtobusov z migranti, ki jih bodo registrirali v sprejemnem centru Gruškovje.

GORNJA RADGONA, LENDAVA

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 250, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 487 migrantov, navajajo na soboški policijski upravi.

PETIŠOVCI, DOLGA VAS

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

JESENICE

Okoli 7.45 je potniški vlak iz Dobove skozi Jesenice v Avstrijo organizirano prepeljal 600 v Sloveniji že evidentiranih migrantov.

VRHNIKA

V nastanitveni center Vrhnika je bilo preko večera in noči po podatkih Policijske uprave Ljubljana nastanjenih 871 migrantov.