sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponoči čez Rigonce prišlo v Slovenijo 2000 migrantov

Deli na:
Ponoči čez Rigonce prišlo v Slovenijo 2000 migrantov

Foto: Reuters

V skupini, ki so jo policisti nekaj po polnoči izsledili v bližini mejnega prehoda Rigonce, je bilo kar 2000 beguncev. Policisti so jih pospremili do sprejemnega centra Brežice, kjer se trenutno nahaja okoli 3300 tujcev, je za STA davi povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto. Samo v ponedeljek je v Slovenijo vstopilo blizu 8000 oseb.

Na mejnem prehodu Obrežje je trenutno še okoli 350 tujcev, ki čakajo na prevoz na druge lokacije. Od včeraj od 15. ure do danes zjutraj so novomeški policisti v sprejemne in registracijske centre po državi prepeljali tujce s 36 avtobusi, to je okoli 1800 oseb.

V Slovenijo je v ponedeljek vstopilo največ prebežnikov doslej. Po navedbah vladnega urada za komuniciranje je samo ta dan v Slovenijo prišlo blizu 8000 oseb, v Avstrijo pa jih je prešlo skupno zgolj 2000, čeprav pristojni avstrijski organi trdijo, da se njihova politika glede sprejemanja ne spreminja. Prihod migrantov v zadnjih treh dneh je presegel vse obvladljive zmožnosti, na katere se je pripravljala Slovenija.

Mejni prehod Rigonce tudi danes - zaradi izvajanja varovanja državne meje ob povečanem pretoku migrantov - ostaja po navedbah prometnoinformacijskega centra za državne ceste zaprt za ves promet v obe smeri. Na mejnem prehodu Imeno je čakalna doba pri vstopu v Slovenijo eno uro. Močno oviran promet je tudi na Obrežju in nastaja zastoj na hrvaški strani, zato obstaja možnost, da ga zaprejo.