Revija Reporter
Slovenija

Ponarejen življenjepis prve dame SDH Lidije Glavina?

STA

11. mar. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Nova šefinja SDH Lidija Glavina naj bi napihnila svoj življenjepis; Glavinova očitke zavrača in pravi, da ima za vse dokaze.

Navedbe predsednice uprave SDH Lidie Glavina o delovnih izkušnjah v življenjepisu so napihnjene, je objavil tednik Mladina in pri tem med drugim navedel, da avstrijska družba Imsa Group obstaja le na papirju ter da v Electroluxu ni zasedala visokih položajev. Glavinova očitke zavrača in pravi, da je ob prijavi predložila vsa dokazila.

Mladina je objavila, da avstrijska skupina Imsa Group, kjer je bila Glavinova direktorica, v Avstriji obstaja le na papirju, na navedenem naslovu deluje davčnosvetovalno podjetje, Glavinova pa je bila odgovorna oseba Imsa Group pol leta. Šlo naj bi za podjetje italijanskega poslovneža Giovannija Miklusa iz Gorice, ki se ukvarja s sestavljanjem strojev za proizvodnjo stekla.

Tednik tudi za navedbe, da je bila "več kot 10 let na vodilnih mestih v Electroluxovem koncernu", pravi, da so pretirane. V Electroluxu so za Mladino povedali, da je bila med letoma 2000 in 2012 zaposlena v predstavništvu za Evropo, in sicer nazadnje kot finančni kontrolor marketinških aktivnosti. Finančni kontrolorji po navedbah Electroluxa pregledujejo prihodke in odhodke na določenem področju ter poročajo finančnemu direktorju, pristojnemu za določeno območje (v tem primeru Evropo). Ta poroča vodji poslovnega območja, ta pa nato glavnemu izvšnemu direktorju Electroluxa.

Na spletni strani Slovenskega državnega holdinga (SDH)je navedeno, da je Glavinova diplomirana ekonomistka "z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pri vodenju velikih poslovnih sistemov".

Glavinova je včeraj v izjavi za medije zapisala, da očitke popolnoma zavrača. "Ob prijavi na razpis za predsednika uprave SDH sem predložila vsa dokazila tako o moji izobrazbi, kot tudi o mojih delovnih izkušnjah ter tudi vse referenčne kontakte, kjer so lahko nadzorniki preverili resničnost vseh podatkov," je dejala.

"Glede na pisanja nekaterih medijev pa lahko povem, da sem že pristopila k še podrobnejšem zbiranju dokazil o mojih delovnih izkušnjah v družbi Electrolux, ki vam bodo v doglednem času tudi dane na vpogled," je dodala.

Glavinova meni, da svoje delo na SDH opravlja strokovno in dobro. "Vsa vprašanja o moji izobrazbi in mojih delovnih izkušnjah lahko vedno pojasnim in predložim vsa potrebna dokazila," še pravi.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Miranda Groff Ferjančič je včeraj v DZ na novinarsko vprašanje o očitkih Glavinovi dejala, da se s tem niso ukvarjali, ker je Glavinovo imenoval nadzorni svet SDH, bodo pa nadzorni svet zaprosili za pojasnila. "Ampak nadzorni svet je to opravil popolnoma samostojno in neodvisno, na ministrstvu za finance nismo dobili niti vlog," je dejala.