ogledalo Dobra karma

Psihološki test: kateri del svojega telesa bi si ...

Nemška ladja za križarjenje Mein Schiff 6 Svet24.si

Okužbo potrdili pri 12 članih posadke nemške ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Pompeo Pahorju povedal, da iz Slovenije odhaja z najboljšimi možnimi vtisi

Deli na:
Pompeo Pahorju povedal, da iz Slovenije odhaja z najboljšimi možnimi vtisi

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in predsednik republike Borut Pahor. - Foto: Twitter/Borut Pahor

Predsednik republike Borut Pahor je danes na kosilu v vili Zlatorog na Bledu gostil ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea. Kot je dejal, je z obiskom zelo zadovoljen, zadovoljen pa je tudi Pompeo. Pahorju je povedal, da iz Slovenije odhaja z najboljšimi možnimi vtisi in da vidi velike potenciale za nadaljnje sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

"Zelo sem zadovoljen z obiskom. To pravim tudi v luči izkušenj, ki jih imam z ameriškimi stiki, obiski, sodelovanjem," je po srečanju s Pompeom povedal predsednik.

"Ne smemo pozabiti, da je v minulih letih prihajalo do obiskov kongresnikov, senatorjev, da je bil lani tu sekretar za energetiko Rick Perry, toda ta obisk je bil prav gotovo zelo pomemben," je ocenil Pahor.

"Najbolj pomembno je bilo, da nismo našli nekega zelo odprtega, delikatnega vprašanja, ki bi nas razdvajalo," je še povedal Pahor.


Državi sta morda še najbolj vsakasebi glede vprašanja multilateralizma, je izpostavil Pahor. "Slovenija je zelo predana obstoječi politični in pravni arhitekturi, ker v njej kot majhna država vidi varnost. Razumljivo, ZDA kot velika država lahko na to gleda nekoliko drugače kot mi," je dejal.

Sicer pa imata državi glede vrste vprašanj "zelo zelo sorodne poglede". "In to je dobro. Zlasti pa je pomembno, da se taki pogovori zaključijo z vzajemno ugotovitvijo, da smo prijatelji, da si zaupamo, da je veliko več tistega, kar nas povezuje," je še dejal Pahor v izjavi za Kanal A. Dodal je, da imajo ZDA v Sloveniji iskrenega in odprtega sogovornika.

Pompeo se je pred tem na delovnih pogovorih sestal s premierjem Janezom Janšo, z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem pa je podpisal tudi skupno izjavo o varnosti omrežij 5G, kar je bila osrednja tema njegovega obiska v Sloveniji. S kosilom pri predsedniku Pahorju je Pompeo zaključil uradni del obiska v Sloveniji in bo zdaj odpotoval naprej na uradni obisk v Avstrijo.

Loading...