aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

MARAAYA 1 (neobrezana) (1 of 1) Njena.si

Maraya: Nasmejana in skrivnostna

Slovenija

Pomladne stranke: Obvezno pod dežnik Zbora za republiko

Deli na:
Pomladne stranke: Obvezno pod dežnik Zbora za republiko

Foto: Bobo

Kdor namerava nastopiti na junijskih volitvah, mora pohiteti. Prejšnji teden je to storil novinar in od zdaj (predvsem) politik Bojan Požar, Državljanska lista, ki jo je omenjal Dimitrij Rupel, je zazdaj »odložena«, predsednik SLS Marko Zidanšek zavrača predvolilno povezovanje in trdi, da gredo sami na volitve, stranka Dobra država Bojana Dobovška pa te dni pospešeno ustanavlja regijske odbore.

Obuja se tudi Zbor za republiko kot dežnik t. i. pomladnih strank. Predsednik SDS Janez Janša se spominja leta 2004, ko so se prek njega povezale SDS, NSI in SLS. Do sprememb bo prišlo, je dejal pred dnevi na pogovornem večeru na Vrhniki, če bo tako kot takrat demokratični blok starih in novih strank sposoben sodelovati.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o poskusu Bojana Požarja, da se prebije v parlament; bo večja ponudba strank na volitvah spodbudila večjo volilno udeležbo; zakaj Požar v slogu protiestablišmenta zavrnil vso politično konkurenco; zakaj v SLS v povezovanju s strankami ne vidijo sinergije; v kakšni kondiciji so pomladne stranke in ali je uporaba izraza slovenska pomlad sploh še smiselna; je udeležba na debatah Zbora za republiko obvezna in ali opozicija res onemogoča sama sebe?