markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Policisti odhajajo, njihovi šefi pa uradno nič ne vedo

Deli na:

Policija uradno nima podatka o izstopnih izjavah dveh tretjin pripadnikov posebnih policijskih enot, je zatrdil vodja sektorja splošne policije Janez Ogulin. Dejal je, da je sicer seznanjen z zbiranjem podpisov, a ga povezuje bolj s prizadevanjem za ureditev statusa policistov. Zagotavlja tudi, da bo delo enote tudi v prihodnje učinkovito.

Policija uradno nima podatka o izstopnih izjavah dveh tretjin pripadnikov posebnih policijskih enot, je zatrdil vodja sektorja splošne policije Janez Ogulin. Dejal je, da je sicer seznanjen z zbiranjem podpisov, a ga povezuje bolj s prizadevanjem za ureditev statusa policistov. Zagotavlja tudi, da bo delo enote tudi v prihodnje učinkovito.

Mediji so te dni poročali o izstopnih izjavah, ki sta jih po besedah predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča po zadnji nogometni tekmi med Olimpijo in Mariborom podali dve tretjini pripadnikov posebnih policijskih enot. Razlog za to naj bi bil način poveljevanja na tej tekmi ter nedorečen način vstopa in izstopa iz enote.

Inšpektor sektorja uniformirane policije na Policijski upravi (PU) Ljubljana Simon Sihur je v današnji izjavi za javnost zatrdil, da je policija na nogometni tekmi pravočasno in učinkovito izvedla vse z načrtom varovanja določene naloge. Povedal je tudi, da policisti PU Ljubljana v zvezi z nogometno tekmo še vedno zbirajo obvestila v smeri ugotavljanja prekrškov in več kaznivih dejanj.

Vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Janez Ogulin pa je med drugim pojasnil vlogo posebne policijske enote. Povedal je, da gre za enoto na sklic in da so vanjo vključeni policisti z vseh policijskih uprav. Ti se usposabljajo po posebnem programu in so posebej opremljeni, saj so predvideni za ukrepanje v najzahtevnejših varnostnih situacijah. Zanje je to dodatna obveznost, za katero prejemajo tudi dodatek h plači, je dejal.


Varovanje množičnih prireditev, kakršna je bila tudi nogometna tekma, vodijo operativni štab in operativne skupine na terenu, ki odrejajo, katere naloge je mogoče opraviti z drugimi policisti in katere naloge je treba opraviti s pripadniki te enote. Tako je tudi v primeru nogometne tekme operativni štab aktiviral enoto, po prihodu katere se je navijaška skupina umaknila.

Ogulin je spomnil, da se je v javnosti v teh dneh pojavilo veliko vprašanj okoli soglasij policistov za delo v enoti. Pojasnil je, da vsako leto sicer obravnavajo določeno število policistov, ki si ne želijo več delati v enoti, vendar pa morajo svoje naloge izvajati vse dokler ne pride do njihove zamenjave. Sicer pa policija po njegovih besedah doslej še nikoli ni imela težav s pridobivanjem kadrov za to enoto.

Zatrdil je, da bo posebna policijska enota, ki skupaj šteje do 1000 pripadnikov, tudi v prihodnje strokovno, učinkovito in zakonito opravljala predvidene nadloge.