nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policisti lovili pijano voznico s tremi otroki v avtu

Deli na:
Policisti lovili pijano voznico s tremi otroki v avtu

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Alkoholizirana voznica je v neregistriranem vozilu prevažala tri otroke in na begu pred policisti skoraj povozila pešca.

Brežiški policisti so v petek naleteli na 32-letno voznico, ki je brez vozniškega dovoljenja, v neregistriranem vozilu in pod vplivom alkohola prevažala tudi tri otroke, ki bili niso ustrezno privezani. Voznico, ki je pred policisti poskušala zbežati, so zaradi nevarne vožnje pridržali, otroke pa so prevzeli delavci centra za socialno delo.

Brežiški policisti so omenjeno voznico v petek popoldne poskušali ustaviti med kontrolo prometa v kraju Mihalovec. Ko je 32-letnica opazila policiste, je pospešila hitrost ter na regionalni cesti zapeljala na nasprotni vozni pas in ogrozila pešca, ki je prečkal cesto. Nato je zavila na lokalno cesto in nadaljevala z nevarno vožnjo po sredini vozišča, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so zapeljali za njo, vendar ni upoštevala svetlobnih in zvočnih signalov, s katero so jo ustavljali. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši.

Med postopkom so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, a je opravljanje preizkusa odklonila. Odklonila je tudi postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog.



Kršiteljica je z nevarno vožnjo ogrozila tudi tri otroke, ki jih je prevažala v vozilu in niso bili zaščiteni z ustreznim zadrževalnim sistemom. Za njih so poskrbeli delavci delavci centra za socialno delo.

Osumljenki kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu pa so odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo so jo v nedeljo privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za osumljenko odredila hišni pripor.

Murskosoboški policisti pa so v nedeljo zvečer ob nadzoru cestnega prometa v okolici Lendave poskušali ustaviti 47-letnega voznika. Ta znakov policistov ni upošteval in je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v njihovo vozilo. Izkazalo se, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bil pa je tudi pod vplivom alkohola.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so zaradi storjenih prekrškov zoper njega uvedli postopek o prekršku, mu izdali plačilni nalog ter zasegli vozilo.