pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policisti bodo danes izvedli prvi maraton nadzora hitrosti

Deli na:
Policisti bodo danes izvedli prvi maraton nadzora hitrosti

Foto: Bobo

Slovenski policisti se bodo danes pridružili vseevropski akciji in na naših cestah izvedli prvi maraton nadzora hitrosti. Kot so zapisali na policiji, bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključili vse razpoložljive kadrovske in tehnične vire. Okoli 250 policistov bo tako nadzor prometa opravljalo na 700 nadzornih točkah.

Nadzorne točke so policisti določili na podlagi analiz stanja prometne varnosti ali pa so jih predlagali občani preko aplikacije Predlagaj prometno kontrolo.

Kot so še zapisali na policiji, želijo s takšnimi aktivnostmi okrepiti zavedanje udeležencev v prometu, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč.

"Z nadzorom želimo dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje, in sicer da vozijo čim bolj defenzivno, umirjeno ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu," so poudarili.

Nekatere evropske države so tovrstne maratone že izvajale na nacionalni ravni. Po podatkih nemške policije v dneh, ko potekajo tovrstni nadzori, policisti ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog osemodstotno prekoračitev.