požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policist grozil Janši

Deli na:

Pisec grožnje z likvidacijo, ki jih je kot predsednik vlade prejel Janez Janša, je policist oz. javni uslužbenec ene izmed policijskih postaj Policijske uprave Maribor, so za STA potrdili na generalni policijski upravi. Policista so kazensko ovadili, policija pa mu je izdala tudi sklep o odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Pisec grožnje z likvidacijo, ki jih je kot predsednik vlade prejel Janez Janša, je policist oz. javni uslužbenec ene izmed policijskih postaj Policijske uprave Maribor, so za STA potrdili na generalni policijski upravi. Policista so kazensko ovadili, policija pa mu je izdala tudi sklep o odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Kot je za STA pojasnil tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave (GPU) Leon Keder, je bil junija 2006 na spletni strani enega izmed dnevnih časopisov objavljen komentar anonimnega uporabnika, ki je predstavljal objektivno grožnjo za življenje takratnega predsednika vlade. Z navedeno vsebino komentarja je bil takrat seznanjen predsednik vlade kot oškodovanec, ki je nato podal predlog oz. soglasje za kazenski pregon.

Na podlagi zakona o kazenskem postopku so bila zbrana obvestila in dokazi zoper pisca komentarja, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je bil pisec policist oz. javni uslužbenec ene izmed policijskih postaj Policijske uprave Maribor, je pojasnil Keder. Zoper policista je bila na okrožno državno tožilstvo na Ptuju podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ogrožanja varnosti. Poleg tega pa je policija sprožila tudi disciplinski postopek in policistu pozneje tudi izdala sklep o odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Kot je v torek na spletni strani tudi zapisal Janša, so ga v času opravljanja funkcije predsednika vlade "iz urada za varnost in zaščito obvestili, da se je na registriranem spletnem forumu Večera pojavila grožnja z likvidacijo". "Nekdo je zapisal, da ima dovolj mojega domobranstva in da bom končal kot Ivan Kramberger," je navedel.

"Nad obvestilom nisem bil presenečen. To je nastopilo šele potem, ko so me obvestili, da je avtor grožnje z likvidacijo pomočnik komandirja policijske postaje, ki je grožnjo poslal kar s svojega službenega računalnika," je pojasnil nekdanji predsednik vlade.

Kot je dodal, so osebo, ki je grozila, "dali v postopek in zadeve nisem več spremljal, tudi v javnosti se ni pojavila, dokler čez nekaj tednov poslanka Pahorjevih Socialnih demokratov o tem primeru ni zastavila poslanskega vprašanja vladi, češ zakaj šikanira enega od pripadnikov slovenske policije zaradi političnih razlogov".

O kazenski ovadbi zoper policista, ki je grozil nekdanjemu premieru Janši, in o tem, da je izgubil službo, je sicer danes poročala spletna Mladina.