Revija Reporter
Slovenija

Policijska država

11. avg. 2009 11:17 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Kriminalna dejanja so v Sloveniji vse pogostejša, opozarjajo v Novi Sloveniji. Uporaba strelnega orožja s strani policije "vzbuja strah, da resnično vse bolj postajamo policijska in ne pravna država". NSi poziva ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal k resnemu premisleku o delu znotraj policije, ki je po njihovem katastrofalno.

Zaščita in delovna koordinacija v policijskih vrstah sta pomanjkljivi do te mere, da vse pogosteje prihaja do prenapetih dejanj s strani policije, menijo v NSi. Kot navajajo, so bile tudi javne izjave generalnega direktorja policije Janka Gorška glede dogodka na Korytkovi ulici v Ljubljani zaščitniške in prenagljene.

Takšne izjave po njihovem mnenju "ne prispevajo k utrjevanju zaupanja v policijo, ampak ravno nasprotno". Ministrico Kresalovo ob tem pozivajo, naj odredi nadzor nad hrambo orožja v Sloveniji.

Po mnenju NSi je tudi to, da so pogrešani osebi, umrli maja v prometni nesreči na primorski avtocesti, našli šele po treh mesecih, dokaz, da policija svoje delo opravlja slabo. "Gre za malomarnost in neodgovornost policije, za katero bi morali odgovorni tudi kazensko odgovarjati," so zapisali.

Slovenija postaja vse bolj agresivna policijska država, v kateri pa policija ne izvaja svojih nalog takrat in tam, kjer bi bilo treba, so prepričani v NSi.