Revija Reporter
Slovenija

Policijska burleska v Celju: na tako bedast način na policiji ščitijo svojega moža, osumljenega zlorabe položaja

Nenad Glücks
1 30.704

5. jul. 2023 6:00 Osveženo: 7:10 / 05. 7. 2023

Deli na:

Fotografija je simbolična.

M24/Marko Vavpotič

Pri Reporterju nadaljujemo zgodbo s Policijske postaje Celje, kjer sumijo, da je prišlo pri enem od policistov do zlorabe položaja.

Spomnimo: tamkajšnjega policista U. M. je na generalno policijsko upravo prijavil M. Š., kateremu je eden od policistov z omenjene postaje (kolega policista U. M.) septembra lani izdal odredbo o prepovedi približevanja ženi (S. Š.) in mladoletni hčerki. Žena možu ni očitala fizičnega nasilja, pač pa med drugim besede, da je nesposobna mati in da ima druge moške. Njena prijava se sicer nanaša na obdobje med 2014 in 2020, a ne glede na to so policisti septembra lani M. Š. izdali prepoved približevanja.

Možak je moral takoj zapustiti hišo, v kateri so živeli z družino, bil mu je onemogočen tudi stik z osemletno hčerko, zoper katero se mu ne očita ničesar. Hčerka ga ima zelo rada. Po odstranitvi iz domače hiše je ženi poslal nekaj telefonskih sporočil, prosil jo je, da mu pojasni, čemu je to storila. A namesto odgovora se je pri njem pojavil policist U. M. in mu izdal plačilni nalog zaradi prekrška. Češ da je prekršil prepoved približevanja, M. Š. pa mu je razložil, da je sporočilo ženi napisal iz obupa, saj nima kam iti. Po besedah njegovega pravnega zastopnika sta okrožno sodišče v Celju in CSD glede prepovedi približevanja zgolj sledila policistom in nista izvajala nobenih dokazov.

Toda M. Š. je pozneje izvedel od sosedov in prijateljev, da se je že naslednji dan po njegovi izselitvi v njegovo hišo naselil ravno policist U. M. Torej tisti, ki ga je kaznoval zaradi poslanega sporočila. Policist je bil torej v intimni zvezi z njegovo ženo, pravi M. Š. Zato je primer zaradi suma zlorabe položaja policista prijavil.

Toda ne boste verjeli, kaj so na policiji na koncu pred nekaj dnevi ugotovili v notranjevarstvenem postopku. Pravijo, da na podlagi zbranih obvestil, pregledanih podatkov ali drugače niso pridobili dokazov ali indicev, ki so razlog za sum, da je bil omenjeni policist v času izvajanja uradnih nalog v razmerju s S. Š.

Intimno naj bi se »spoznala« šele po njegovem domnevno profesionalno opravljenem delu. »Na podlagi vseh znanih dejstev smo ugotovili, da sta se zasebno začela družiti po 9. 11. 2022, ko je policist U. M. sprejel povabilo na kavo.« Tako niso potrdili sumov, da je policist ravnal nestrokovno oziroma je imel osebni interes.

Naš sogovornik M. Š. je zgrožen nad tako bedastim pojasnilo s policije in ščitenjem svojega pripadnika. Pravi, da lahko policija na primer pregleda videposnetke varnostnih kamer pri sosednji hiši, in bodo videli, kdaj sta se družila njegova žena in policist.