Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija: Zoran Janković uspešno izkoristil stisko farmacevtke in dobil seks!

Deli na:
Policija: Zoran Janković uspešno izkoristil stisko farmacevtke in dobil seks!

Zoran Janković, za njim Janez Zemljarič in Tina Tomlje - Foto: Primož Lavre

Zapis iz kazenske ovadbe na podlagi prisluhov: »…pri svoji zahtevi po nagradi v obliki spolne usluge je uspešno izkoriščal stisko ženske, ki se je ločevala, ki je ostala brez stanovanja, sama, z dvema otrokoma…«.

Spletni portal podcrto.si je objavil vsebino prisluhov med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in farmacevtko, iz katerih sledi, da je ljubljanski župan s položaja moči od nje zahteval in tudi dobil dva spolna odnosa.

Na NPU so v kazenski ovadbi zapisali, da mu je farmacevtka po predhodnem dogovoru za srečanje v njegovi županski pisarni v mestni hiši po deveti uri zvečer dejala, da je v stiski, in sicer »da potrebuje službo za nedoločen čas, da bo lahko pridobila kredit za nakup stanovanja«.

Ko sta se prej dogovarjala za srečanje, mu je glede na ovadbo želela »predstaviti svoj problem- da je v ločitvenem postopku, da je ostala brez stanovanja«. Janković je po ovadbi »v nadaljevanju njunega srečanja zahteval od farmacevtke obljubo spolnega odnosa, ker bo poskrbel, da je bo zaposlila v Lekarni Ljubljana za nedoločen čas, obljubil ji je tudi, da ji bo pomagal pri ureditvi stanovanja«.

Pri tem je policistom potrdila, da je zahtevani spolni odnos v nadaljevanju tega njunega srečanja v mestni hiši tudi dobil. Med številnimi pogovori o delovnem mestu v Lekarni Ljubljana ji je, stoji v ovadbi, »večkrat povedal, da se želi z njo še sestati, da je za njegove usluge potem ona na vrsti, da ji vrne na način, kot si jih on želi, torej s seksom«.

V ovadbi še pišejo, da se je »zglasil tudi pri njej doma, kjer sta imela spolne odnose« (stanovala naj bi v eni od stolpnic v ljubljanski Šiški). Župan naj bi tako farmacevtko na domu obiskal 28. julija 2014 v poznih nočnih urah.

Iz prisluhov, za katere je sodnica Mojca Kocjančič nedavno odredila takojšen izbris, sledi, da je Janković potem, ko je farmacevtki na občini in Lekarni Ljubljana (pri direktorju Marjanu Sedeju) urejal zaposlitve za nedoločen čas, po prepričanju kriminalistov ponovno zahteval spolni odnos. Po telefonu ji je namreč povedal: »Sej sem ti reku. Tist, kar sem oblubu takrat a…sem nardiu, zdej pač si ti na potezi.«

Kriminalisti na temelju komunikacije sklepajo, da je šlo za spolni odnos. Župan je po ovadbi »izbiral ure, ko bi bil lahko sam z njo, še posebej pa je pri svoji zahtevi po nagradi oziroma koristi v obliki spolne usluge, uspešno izkoriščal stisko ženske, ki se je ločevala, ki je ostala brez stanovanja, sama z dvema otrokoma, ki je za pridobitev stanovanjskega kredita potrebovala službo za nedoločen čas.«

Spolno okoriščanje na račun matere dveh otrok v stiski je dejanje, ki ga verjetno tudi del najbolj zvestih Jankovićevih volivcev (posebej volivk) ne more kar požreti.

Toda to še zdaleč ni vse, kar mu očitajo na policiji: »Dejstvo, da je bila F. (tako so označili farmacevtko, op. p.) resnično v stiski, izhaja iz telefonskega sporočila, ki mu ga je poslala dne 7. 8. 2014 ob 17:18… in napisala, da bo naredila vse, da bi svojim otrokom dala lep, topel dom«. 12. avgusta 2014 je nato poklicala Jankovića in mu povedala, da je dobila pogodbo o zaposlitvi ter ga vprašala, kdaj lahko pride k njemu, župan jo je večkrat spraševal, ali in kdaj bi prišla k njemu, zdaj, ko je dobila želeno zaposlitev.

Toda, ovadba kaže, da do tretjega spolnega odnosa nato ni prišlo. So pa ugotovili, da je bila pogodba o zaposlitvi sklenjena, še preden bi sploh lahko bila. Soglasje za zaposlitev je dal svet Lekarne Ljubljana namreč šele štiri dni po uradnem podpisu pogodbe.

Direktor tega javnega zavoda Sedej je policiji pravil, da pri pogodbi ni šlo za nikakršen vpliv na kadrovsko službo Lekarne Ljubljana, vendar so kriminalisti na podlagi zaslišanj in prisluhov ugotovili, »da navedbe Sedeja ne držijo«, pač pa da je glede na prisluhe Janković pri njemu uredil zaposlitev farmacevtke za nedoločen čas.

 Po navedbah portala podcrto jim je ljubljanski župan v telefonskem pogovoru povedal, da zadeve do končanega sodnega postopka ne komentira. Poudarjamo, da noben slovenski politik še ni bil ujet pri tako sprevrženem početju, kot je zgoraj opisano.

Spolno okoriščanje na račun matere dveh otrok v stiski je dejanje, ki ga verjetno tudi del najbolj zvestih Jankovićevih volivcev (posebej volivk) ne more kar požreti. Ravno to je očitno razlog, zakaj je ljubljanski šerif takoj potem, ko je sodnica Kocjančičeva (bivša žena nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja) odredila uničenje prisluhov, za medije razlagal, da bodo prisluhi, če se bodo pojavili v javnosti, prirejeni. Kot politik je dobro začutil, da mu utegnejo škodovati bolj kot vse kazenske ovadbe za korupcijo do zdaj.

Objavljeno je prava politična bomba, (ne)odziv dominantnih medijev pa bo odličen indikator stanja v slovenskih medijih. V resnih državah bi takšni prisluhi za vedno zapečatili kariero pomembnega politika. In na koncu še nekaj izredno nenavadnega.

Avtor članka Anže Voh Boštic do kazenske ovadbe in prisluhov ni prišel po kakšnem zaupnem viru na NPU ali specializiranem državnem tožilstvu, pač pa po čisto zakoniti poti- prek zahteve po dostopu do informacije javnega značaja. Ni sicer napisal, ali je dokument zahteval od NPU ali SDT, vsekakor pa gre za neko popolnoma novo prakso, do zdaj sta namreč policija in tožilstvo glede ovadb dajala le izredno skope podatke.

Če je Bošticu (je tudi odgovorni urednik omenjenega portala) tu uspel novinarski preboj, ki bo spremenil dosedanjo skrivaško prakso policije in tožilstva, si gotovo zasluži kakšno novinarsko priznanje.