UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

celje Ekipa24.si

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Slovenija

Policija zaradi podkupovanja priprla študentskega funkcionarja

Deli na:

Policija je zaradi suma podkupovanja študentskih funkcionarjev priprla eno osebo. Gre za Željka Milovanoviča, člana ljubljanske študentske organizacije in nekdanjega svetovalca predsednika ŠOU Jerneja Štromajerja.

Policija je zaradi suma podkupovanja študentskih funkcionarjev priprla eno osebo. Gre za Željka Milovanoviča, člana ljubljanske študentske organizacije in nekdanjega svetovalca predsednika ŠOU Jerneja Štromajerja.

Milovanovič naj bi delegate s podkupnino prepričeval, naj ne podprejo sprememb študentske ustave, s katerimi bo ljubljanska študentska organizacija izgubila približno 1,6 milijona evrov ali 13,6 odstotka sredstev.

Na policiji so za STA potrdili le, da poteka preiskava zaradi suma korupcije, na ŠOU v Ljubljani pa s priprtjem niso seznanjeni.

Željko Milovanovič naj bi svetnike in poslance na sredini skupščini ŠOS, na kateri so sprejeli spremembe študentske ustave, podkupoval z višjimi zneski v gotovini. ŠOU v Ljubljani je namreč nasprotoval spremembam ustave, medtem ko so ostale študentske organizacije spremembe podpirale.

V službi za odnose z javnostmi na ljubljanskem ŠOU so za STA dejali, da ne vedo, če navedbe držijo ali ne. O morebitnem priprtju so po besedah predstavnice za odnose z javnostmi Zale Praprotnik seznanjeni iz medijev, "če te obtožbe držijo, pa gre za samovoljno in samoiniciativno delovanje posameznika".

Za ŠOU v Ljubljani je sicer sredina skupščina ŠOS nezakonita. Organizacija je še pred začetkom skupščine začela z uporabo vseh pravnih sredstev, da bi ljubljanskim študentom "zagotovila demokratično predstavništvo v ŠOS", je še dejala Praprotnikova.

V študentskih vrstah je nastal spor potem, ko so predsednica ŠOS Katja Šoba, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Zveza Študentskih klubov Slovenije predlagali spremembo študentske ustave. S spremembami, ki so jih v sredo zvečer tudi sprejeli, vzpostavljajo boljši nadzor nad porabo koncesijskih sredstev študentskih organizacij in ostrejše sankcije za kršitve. Medtem prerazporejajo sredstva in ŠOU v Ljubljani odvzemajo okoli 13 odstotkov denarja.

Šoba ocenjuje, da razlog za nezadovoljstvo ŠOU v Ljubljani s spremembami tiči v odvzemu dela sredstev.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA zapisali, da aktivnosti policije glede suma korupcije na skupščini ŠOS še potekajo, zaradi zavarovanja samega predkazenskega postopka pa več informacij ne morejo posredovati.