Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija zaradi podkupovanja priprla študentskega funkcionarja

Deli na:

Policija je zaradi suma podkupovanja študentskih funkcionarjev priprla eno osebo. Gre za Željka Milovanoviča, člana ljubljanske študentske organizacije in nekdanjega svetovalca predsednika ŠOU Jerneja Štromajerja.

Policija je zaradi suma podkupovanja študentskih funkcionarjev priprla eno osebo. Gre za Željka Milovanoviča, člana ljubljanske študentske organizacije in nekdanjega svetovalca predsednika ŠOU Jerneja Štromajerja.

Milovanovič naj bi delegate s podkupnino prepričeval, naj ne podprejo sprememb študentske ustave, s katerimi bo ljubljanska študentska organizacija izgubila približno 1,6 milijona evrov ali 13,6 odstotka sredstev.

Na policiji so za STA potrdili le, da poteka preiskava zaradi suma korupcije, na ŠOU v Ljubljani pa s priprtjem niso seznanjeni.

Željko Milovanovič naj bi svetnike in poslance na sredini skupščini ŠOS, na kateri so sprejeli spremembe študentske ustave, podkupoval z višjimi zneski v gotovini. ŠOU v Ljubljani je namreč nasprotoval spremembam ustave, medtem ko so ostale študentske organizacije spremembe podpirale.

V službi za odnose z javnostmi na ljubljanskem ŠOU so za STA dejali, da ne vedo, če navedbe držijo ali ne. O morebitnem priprtju so po besedah predstavnice za odnose z javnostmi Zale Praprotnik seznanjeni iz medijev, "če te obtožbe držijo, pa gre za samovoljno in samoiniciativno delovanje posameznika".

Za ŠOU v Ljubljani je sicer sredina skupščina ŠOS nezakonita. Organizacija je še pred začetkom skupščine začela z uporabo vseh pravnih sredstev, da bi ljubljanskim študentom "zagotovila demokratično predstavništvo v ŠOS", je še dejala Praprotnikova.

V študentskih vrstah je nastal spor potem, ko so predsednica ŠOS Katja Šoba, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Zveza Študentskih klubov Slovenije predlagali spremembo študentske ustave. S spremembami, ki so jih v sredo zvečer tudi sprejeli, vzpostavljajo boljši nadzor nad porabo koncesijskih sredstev študentskih organizacij in ostrejše sankcije za kršitve. Medtem prerazporejajo sredstva in ŠOU v Ljubljani odvzemajo okoli 13 odstotkov denarja.

Šoba ocenjuje, da razlog za nezadovoljstvo ŠOU v Ljubljani s spremembami tiči v odvzemu dela sredstev.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA zapisali, da aktivnosti policije glede suma korupcije na skupščini ŠOS še potekajo, zaradi zavarovanja samega predkazenskega postopka pa več informacij ne morejo posredovati.