Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija zanika, da bi imela zaradi pokvarjenih čolnov težave pri nadzoru meje s Hrvaško

Deli na:
Policija zanika, da bi imela zaradi pokvarjenih čolnov težave pri nadzoru meje s Hrvaško

Policijski čoln v koprskem pristanišču. - Foto: Bobo

Na Policijski upravi (PU) Koper so zanikali medijske navedbe o domnevnih težavah pri nadzoru morske meje s Hrvaško zaradi popravil policijskih čolnov. Kot so pojasnili za STA, je od njihovih petih plovil dalj časa neuporabno le eno, in sicer zaradi generalne obnove motorjev.

Nadzor morske meje s Hrvaško poteka v enaki meri kot doslej, policija pa bo tudi v prihodnje zagotavljala dosledno izvajanje nalog na morju, so zagotovili na PU Koper.

POP TV je namreč poročal, da je slovenska pomorska policija ostala na suhem, saj da so od petih plovil, ki jih ima na voljo, tri trenutno na popravilu, ostalih dveh pa ne more uporabljati. Zato naj bi policisti uporabljali plovila uprave za pomorstvo in ribiške inšpekcije.

Na koprski policijski upravi so za STA pojasnili, da imajo v uporabi pet plovil, poleg njih pa še pomožno plovilo P-45, ki je nameščeno na plovilu P-111. Trenutno sta operativni plovili P-111 in P-88, policisti pa danes svoje naloge opravljajo s prvim.



Pri tem so navedli, da so plovila običajno neoperativna zaradi izvajanja rednih servisov in manjših popravil, običajno pa ti izpadi trajajo le dan ali dva, redkeje dlje. Dalj časa je tako "v izpadu" samo plovilo P-66, na katerem poteka generalna obnova motorjev.

Trenutno zaključujejo tudi redno in predvideno zamenjavo pogonskih motorjev na plovilu P-16 in pregled enega od pogonskih motorjev na P-08. Slednje bo tako operativno že danes, P-16 pa v prihodnjem tednu. Čas izpada pri nenačrtovanih aktivnostih je sicer odvisen od dobavnega roka nadomestnih delov, so dodali na policiji.

Kot so še navedli, drži, da delo na morju koordinirajo z upravo za pomorstvo in inšpekcijo za lovstvo in ribištvo: "Zaradi same narave dela policisti delo opravljajo tudi na plovilih navedenih organov. Pri opravljanju nalog policisti uporabljajo policijsko opremo, ki je potrebna za izvajanje policijskih nalog."