pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija ugotavlja, ali je šlo pri balonarski nesreči tudi za kaznivo dejanje

Deli na:
Policija ugotavlja, ali je šlo pri balonarski nesreči tudi za kaznivo dejanje

Foto: Bobo

Policija v okviru preiskave okoliščin balonarske nesreče ugotavlja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje, je za STA potrdila predstavnica za stike z javnostjo na Policijski upravi Ljubljana Maja Adlešič. Vendar pa se o morebitni opredelitvi kaznivega dejanja sedaj še ne more govoriti, je še poudarila.

Adlešičeva prav tako še ni mogla odgovoriti na vprašanje, ali so bili udeleženci poleta z balonom organizirana skupina ali naključno zbrani posamezniki.

To bo znano, ko bodo zbrana vsa obvestila in opravljeni pogovori z udeleženci poleta, je dejala. Pogovori z njimi namreč že potekajo, seveda pa se opravljajo s tistimi, ki jim zdravstveno stanje to dopušča. S posameznimi aktivnostmi policije, denimo s tem, ali se je policija že pogovorila s katerim od odgovorih v podjetju, ki je organiziralo polet, pa tudi Adlešičeva ni seznanjena.

Preiskavo okoliščin nesreče opravljajo tako policija kot preiskovalci službe za preiskovanje nesreč na ministrstvu za infrastrukturo, preiskava pa po besedah Adlešičeve poteka v medsebojnem sodelovanju, saj si izmenjujejo zbrana obvestila. "Zbrana obvestila pa bodo ali potrdila ali pa zavrgla neke sume," je dodala.



Nesreča se je zgodila v četrtek nekaj pred osmo uro zjutraj v bližini Iga med pristajanjem balona. Na njem je bilo 32 ljudi, štirje so umrli, preostale so sprejeli v bolnišnico, veliko večino v ljubljanski Univerzitetni klinični center, preostale so odpeljali v Maribor, Celje, na Jesenice in v Novo mesto. Nekatere so iz bolnišnic že izpustili, v kritičnem stanju pa je šest ljudi.

Z ljubljanske policijske uprave so danes dodatno sporočili, da sta dva balona iz travnika na Brdu vzletela nekaj pred sedmo uro zjutraj. Med letom v bližini naselja Matena je enemu uspelo pristati, medtem ko je drugi balon večkrat udaril ob tla ter obstal na travniku, košaro pa je zajel požar.

Poleg štirih mrtvih so našteli 14 huje poškodovanih in 14 lažje poškodovanih. Med huje poškodovanimi je tudi pilot balona. Potniki so bili sicer različnih starosti, trije med njimi so bili otroci, večina pa jih je z območja Policijske uprave Ljubljana ali Kranj.