Revija Reporter
Slovenija

Policija spet pri Jankoviću: hišna preiskava doma in na občini

STA
7 731

23. jan. 2024 9:46 Osveženo: 11:27 / 23. 1. 2024

Deli na:

Župan Zoran Janković

Primož Lavre

Kriminalisti izvajajo obširne operativne aktivnosti na širšem območju Policijskih uprav (PU) Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica, so sporočili s PU Ljubljana. Preiskujejo sume kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije. Hišne preiskave opravljajo tudi na Mestni občini Ljubljana (Mol) in pri županu Zoranu Jankoviću.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, operativne aktivnosti izvajajo na podlagi odredb pristojnega sodišča, preiskave pa usmerja Specializirano državno tožilstvo. Več informacij pa zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Na Mestni občini Ljubljana so zjutraj za STA potrdili, da hišne preiskave potekajo tudi na Molu in pri županu Zoranu Jankoviću doma. Po informacijah portala Necenzurirano pa naj bi bili kriminalisti še v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter na sedežu nogometnega NK Olimpija.

Kot poroča Necenzurirano, naj bi kriminalisti preiskovali sume nepravilnosti pri enem od razpisov na področju športa, zaposlitvi enega od uslužbencev in več drugih poslov. Kdo so osumljenci in sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo, še ni znano.