Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija prijela protestnika, ki naj bi se med identifikacijo uprl policistom

Deli na:
Policija prijela protestnika, ki naj bi se med identifikacijo uprl policistom

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V petek so policisti na sicer mirnih protivladnih protestih v Ljubljani zaznali nekaj prekrškov, so danes sporočili s policije. Opravili so 33 postopkov ugotavljanja identitete in ugotovili štiri kršitve javnega reda in miru, eno kršitev zakona o osebni izkaznici in 23 kršitev odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih. Eno osebo so pridržali.

Na petkovih protestih se je zbralo okoli 5000 kolesarjev in pešcev. Vsi so hodili oziroma vozili po ulicah na območju centra mesta, nekaj jih je bilo tudi na Trgu republike, so petkovo dogajanje opisali na policiji.

Policisti so na kraju opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost prometa in nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Udeležence protesta so opozarjali, da upoštevajo ukrepe, določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.

Dogodek je sicer potekal mirno, so pa policisti zaradi zagotovitve varnosti vsem udeležencem v cestnem prometu v okolici zaprli več ulic. Eden od udeležencev shoda se je v identifikacijskem postopku uprl in ni upošteval ukazov policistov, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Osebo so privedli v prostore policije in jo po končanem postopku izpustili, so še zapisali.

Policisti sicer še naprej zbirajo obvestila glede shoda in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo oziroma obvestilo pristojni zdravstveni inšpektorat.