Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija ponuja denarno nagrado za informacije o pobeglem Robertu Časarju

Deli na:
Policija ponuja denarno nagrado za informacije o pobeglem Robertu Časarju

Foto: Arhiv Reporterja

Policija poziva vse, ki imajo kakršnekoli informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi in prijetju nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, da jim jih posreduje. Policija bo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju obsojenca, denarno nagradila.

Višina nagrade bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana, so sporočili s policije.

Informacije o Časarju je policiji mogoče posredovati na anonimno telefonsko številko 080 1200, na interventno telefonsko številko policije 113 ali preko spletnega portala policije s klikom na pasico Anonimna e-obvestila o pogrešanih in iskanih osebah oziroma preko URL povezave http://www2.gov.si/e-uprava/prijava_pio.nsf.

Kot spominjajo na policiji, se Časar po zaključenem sodnem postopku in izreku kazni zapora ni zglasil na prestajanje zaporne kazni. Okrožno sodišče v Kopru je zato izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter evropski nalog za prijetje in predajo. Prav tako je zoper omenjenega razpisana mednarodna tiralica.

Časar bi moral marca začeti prestajati zaporno kazen petih let in devetih mesecev zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril. Obsodba se nanaša na nepremičninske posle z Luko Koper. Obsojena sta bila tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in poslovnež Marjan Mikuž.

Prijatelj naj bi Časarja in Mikuža nagovoril k dogovoru za sklenitev kupoprodajnih pogodb med Luko Koper in Premik netom kot posrednikom za zemljišča za načrtovan zaledni terminal Luke pri Sežani. Prav tako naj bi Prijatelj Časarja nagovoril, da od Mikuža zahteva in sprejme nagrado za njiju. Mikuž naj bi na Prijateljevo nagovarjanje Časarju izročil 86.000 evrov, Prijatelju pa 245.000 evrov od zneska, ki naj bi ga Luka Koper plačala Premik netu.