evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija nad preprodajalce mamil; Tošić že na prostosti

Deli na:
Policija nad preprodajalce mamil; Tošić že na prostosti

Foto: Bobo

Devet osumljencev, ki so jih danes v zaključni akciji pridržali kriminalisti, je še vedno v pridržanju, so pojasnili na generalni policijski upravi. Enega so zaradi prenehanja razlogov za pridržanje izpustili. Gre za Dragana Tošića, kar je za STA pojasnila njegova odvetnica Martina Žaucer Hrovatin.

Tošića, zoper katerega poteka ponovljeno sojenje zaradi domnevne trgovine z mamili v tako imenovani zadevi Balkanski bojevnik, so na prostost izpustili okoli 14. ure. Kakšnih koli drugih podatkov Žaucer Hrovatinova ni želela razkriti.

Na Generalni policijski upravi pa so zapisali, da štiri od 15 hišnih preiskav, ki jih danes opravljajo kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), še potekajo. Pri tem so preiskovalci NPU pridržali šest osumljenih oseb, enega so že izpustili.

V preiskavi, ki jo vodijo ljubljanski kriminalisti, pa so skupno opravili sedem hišnih preiskav, vse so že zaključene. Še vedno pa so štiri osumljene osebe pridržane. Operativne aktivnosti se intenzivno nadaljujejo, so pojasnili policisti.

Preiskave so potekale tako v zasebnih kot poslovnih prostorih.

Nekateri osumljeni naj bi v hudodelski združbi izvrševali kazniva dejanja, ki so povezana s preprodajo kokaina in heroina. Tisti osumljeni, ki jih preiskujejo ljubljanski kriminalisti, pa naj bi storili več kaznivih dejanj v povezavi s preprodajo prepovedanih drog, orožja, ponarejanja denarja in hudodelskega združevanja.

Skupno v akciji sodeluje 150 policistov in kriminalistov. Celoten predkazenski postopek vodi Specializirano državno tožilstvo.

Policijska akcija sega tudi v sosednje države. Policija v avstrijskem Gradcu je skupaj z avstrijsko zvezno kriminalistično policijo in tujimi organi, tudi slovenskimi, uspela razbiti mednarodno mrežo preprodajalcev drog, ki se je vila od Brazilije prek Zahodne Evrope do območja Balkana. Aretirali so okoli 30 oseb, od tega zadnjih nekaj še dopoldne v Sloveniji in na Hrvaškem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.