Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija je v prazničnem vikendu prijela 111 ilegalnih migrantov

Deli na:
Policija je v prazničnem vikendu prijela 111 ilegalnih migrantov

Ograja na meji s Hrvaško. - Foto: Primož Lavre

Ta konec tedna je nezakonito državno mejo med Slovenijo in Hrvaško prečkalo 111 oseb, poročajo Policijske uprave Novo mesto, Celje in Koper. Hrvaškim varnostnim organom so predali 30 migrantov, enega bodo predali danes, eno osebo pa so napotili iz države. Za mednarodno zaščito je zaprosilo 12 oseb. Policijski postopki še tečejo proti 67 osebam.

Novomeški policisti so od petka do danes prijeli 67 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med tujci je 25 državljanov Maroka, 20 Alžircev, 11 državljanov Bangladeša, štirje Turki, trije Libijci in po en Palestinec, Kubanec, Nigerijec in Iranec. Policijski postopki proti njim še niso zaključeni.

V Novem mestu pa so policisti v ponedeljek ustavili tihotapca ljudi. Voznik je v osebnem avtomobilu s slovensko registracijo prevažal štiri državljane Egipta, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 37-letnemu vozniku, ki ima urejen status v Veliki Britaniji, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Egipta so policisti predali Hrvaški.

Koprski policisti so od petka do danes zjutraj prijeli 37 ilegalnih migrantov. Hrvaškim varnostnim organom so že predali 23 oseb, eno bodo predali danes, ena oseba pa je bila napotena iz države. Za mednarodno zaščito je zaprosilo 12 oseb.

Koprski policisti so obravnavali 19 državljanov Turčije, šest Sircev, štiri Iračane, po dva državljana Kosova in Bangladeša ter po eno osebo iz Irana, Indije, Albanije in Libije.

V Bistrici ob Sotli so policisti v soboto izsledili tri državljane Kosova. Tujce so celjski policisti predali Hrvaški.