Revija Reporter
Slovenija

Pogubna gospodarska politika Golobove vlade: kot da jo narekujejo skrajneži iz Levice

Nenad Glücks
9 1.337

7. jan. 2024 20:00

Deli na:

Premier Robert Golob in minister za delo Luka Mesec, ki pripravlja seznam letošnjih vladnih prioritet.

M24/Sašo Švigelj

Premier Robert Golob si še kar zabija avtogole. Po novem letu je pripravo seznama letošnjih vladnih prioritet zaupal ministru za delo (in podpredsedniku vlade) Luki Mescu iz stranke Levica. Ena od prioritet je davčna reforma. Ko se skrajna levica loti davkov, je to pot v dodatno obremenjevanje podjetnikov, sesuvanje srednjega sloja in najbolj produktivnih posameznikov.

Kako podjetnik Bogdan Oblak ocenjuje povsem neživljenjsko ureditev evidentiranja delovnega časa, ki je pogruntavščina ministra za delo Luka Mesca.

Kaj bo vlada povzročila z dvigom davka na dobiček podjetij in zakaj bomo imeli na koncu zaradi tega manj denarja v proračunu.

Zakaj po mnenju nekdanjega finančnega ministra dr. Janeza Šušteršiča premier Robert Golob ne razume potreb gospodarstva, čeprav je vodil Gen-I.

Ekonomist dr. Matej Lahovnik je pojasnil, na kakšen način nas vlada dodatno obdavčuje, pa tega velika večina prebivalstva ne opazi.

Kakšne posledice bo imelo za stranko Svoboda, da davčno in gospodarsko politiko diktira Levica, ki ministrstev za to niti ne vodi.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24