jedrska elektrarna krško, nuklearka, nuklearna, jek Svet24.si

Znan je datum, ko bomo glasovali o usodi nove ...

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

18250X3012 Necenzurirano

Biobanka pred stečajem. Kaj bo z vzorci tkiv? In ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

Oče je od njiju vedno zahteval ogromno Odkrito.si

Grozljivi umor, za katerim se skriva še bolj ...

pogacar Ekipa

Sveti Tadej! Ko je videl, kaj je nad Pogačarjem, ...

Slovenija

Pogojna kazen za Bojana Požarja: Matjaž Štandeker ga je uspešno tožil zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve

Deli na:
Pogojna kazen za Bojana Požarja: Matjaž Štandeker ga je uspešno tožil zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve

Bojan Požar - Foto: Bobo

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je po današnjem poročanju časnika Večer obsodilo Bojana Požarja na pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve Matjaža Štandekerja, sodelavca mariborskega župana Saše Arsenoviča. Sodba še ni pravnomočna, Požar pa je na Twitterju napovedal pritožbo.

Štandeker je vložil kazensko zasebno tožbo proti Požarju zaradi prispevka na spletnem portalu Pozareport.si, v katerem je ta na začetku lanskega leta pisal, da naj bi bila Arsenovič in Štandeker med preprodajo poslovne stavbe med letoma 2014 in 2016 podkupila bančnike iz Deželne banke Slovenije (DBS).

Mariborski župan je v takratnem odzivu na to pisanje poudaril, da gre za lažne obtožbe izrazito politično motiviranega medija oz. poraženega tekmeca na volitvah. Štandeker pa se je odločil za pot na sodišče.

Domnevno sporno prodajo poslovne stavbe je preverila tudi policija, a, kot danes piše Večer, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) po preučitvi pridobljene dokumentacije zaključili, da ni podlage za podajo kazenske ovadbe, in so predkazenski postopek zaključili s poročilom. Na podlagi tega se je tudi Specializirano državno tožilstvo odločilo, da ni bil podan utemeljen sum, da bi neznani storilec storil naznanjeno kaznivo dejanje, še piše časnik.