gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Poglejte, kako je udbovski boter Janez Zemljarič paradiral na odprtju nove ljubljanske urgence (FOTO)

Deli na:
Poglejte, kako je udbovski boter Janez Zemljarič paradiral na odprtju nove ljubljanske urgence (FOTO)

Foto: Primož Lavre - Na varnem v družbi policistk

Veliki »humanitarec«, ki ljudem okoli sebe, kot pravi, vedno rad pomaga, si je prišel ogledati odprtje novih prostorov ljubljanske urgence. Od odhodu je strokovni direktorici UKC Ljubljana Mariji Pfeifer navrgel: »pa še na kakšen posel«.

Danes so v Ljubljani odprli nove prostore splošne nujne medicinske pomoči in internistične prve pomoči. Slavnostni trak je prerezal sam premier Miro Cerar (volitve so blizu), pri čemer velja povedati, da s tem urgenca sploh še ni končana. Na vrsti je gradnja kirurške urgence, za kar bo ministrstvo za zdravje objavilo razpis šele prihodnjo pomlad, sama gradnja pa naj bi trajala še vsaj dve leti.

Foto: Primož Lavre

Odprtja se je udeležil tudi »oče« UKC Ljubljana Janez Zemljarič, za mnoge še vedno eden najvplivnejših (zakulisnih) ljudi slovenskega zdravstva, sicer med drugim nekdanji šef slovenske SDV.

Foto: Primož Lavre - Z začasno vodjo pediatrične klinike Anamarijo Meglič in Matjažem Veselkom

Pred preiskovalno komisijo državnega zbora, ki obravnava zlorabe pri nabavi žilnih opornic, je Zemljarič nedavno zanikal, da bi bil prikriti lobist v zdravstvu. Zgolj pomaga, če kdo potrebuje pomoč, je pojasnil. No, ta veliki humanitarec se je ob odprtju nove urgence družil še z enim večjih »humanitarcev« v zdravstvu- nekdanjim generalnem direktorjem UKC Simonom Vrhuncem.

Foto: Primož Lavre - S Simonom Vrhuncem

Prisotna ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ga menda sploh ni zanimala, pogovarjal se je z začasno vodjo pediatrične klinike Anamarijo Meglič, ki je ta položaj prevzela po odhodu razvpitega Rajka Kende. Zemljarič se je razveselil tudi lika Mete Vesel Valentinčič, pomočnice direktorja UKC za upravno- pravne zadeve, ki ga je popeljala v prostore za pogostitev.

Foto: Primož Lavre - S strokovnim direktorjem ginekološke klinike Adolfom Lukanovičem

Na razgledovanje novih prostorov pa je šel z Adolfom Lukanovičem, strokovnim direktorjem ginekološke klinike. Izza njiju je spoštljivo stopicala strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer, ki ji je Zemljarič od odhodu navrgel naslednje besede: »Pa še na kakšen posel«. On že ve…

Foto: Primož Lavre - Z Meto Vesel Valentinčič